Semester i Sverige: 10 restips inför din husbilsemester

Indie Campers tipsar om hur du kommer i form till din husbil semester

Åk på husbilssemester med Indie Campers.

Husbilsemester! Den här sommaren innebär en “Hemester” eller “Svemester” för de flesta vilket bekräftas ytterligare av stor efterfrågan inför husbilar och lokala resemöjligheter. Det internationella husbilföretaget Indie Campers har just lanserat sin första depå i Stockholm.

Husbilsemester är ett unikt alternativ till att säkert börja resa inåt landet och värkligen lära känna den goda semesterkänslan. Ökat intresse för husbilsemestrar rapporterats allmänt under de senaste veckorna runt om i Europa.

Ungefär 70% av våra 100 000 resenärer upplever sin första roadtrip med oss. Baserat på den skyhöga ökningen av bokningar under de senaste veckorna tyder mycket på att andelen människor som åker husbil är större än någonsin, kommenterar Hugo Oliveira, VD på Indie Campers.

För alla som planerar sitt första husbiläventyr på hemmaplan har Indie Campers fastställt “10 travel essentials” för en smärtfri och oförglömlig resa.

1. Lär känna husbilen du reser med

Innan du åker är det viktigt att veta allt om husbilen och förstå hur det fungerar. Titta till exempel på videostudier om husbilen, spendera lite tid på att fysiskt förstå hur fordonet och utrustningen fungerar och var inte rädd för att be om råd före, under eller efter resan.

2. Planera med flexibilitet

Utforska rutten du vill köra, platser du vill stanna vid och platser du kan övernatta på, men håll ett öppet sinne eftersom du enkelt kan köra förbi många unika juveler längs vägen. Kolla olika reseförslag innan du börjar resan. Ett bra tips är att spara de platser du vill besöka under din resa på Google Maps.

3. Packa lätt och smart

Campervan essentials är mycket mer än bekväma kläder och resedokument. Med tusentals mil på resplanen vill du se till att du har allt du behöver för en framgångsrik resa. Små saker som våtservetter, ficklampor och USB-kablar är alltid en bra idé.

Resa med husbil är ett roligt sätt att semestra med vänner.

4. Organisera din husbil innan du åker

Att bo i en husbil är alltid lättare om dina saker är välorganiserade, särskilt om du reser i en större grupp eller med barn. Organisera din husbil så att du har enkel tillgång till saker du ofta använder som skor, mat, jacka och pengar. Och se till att du har saker på fasta platser för att spara tid och utrymme.

5. Se till att du har en plats att sova på innan det blir mörkt

Det är aldrig en bra idé att leta efter en plats att campa i mörkret eller sent på natten. Var noga med att avsätta god tid för att ställa in och lägga upp ett camp på en lämplig plats innan det är för sent. Kolla var du kan campa i förväg och var där tidigt så att du har tillräckligt med tid att njuta av både omgivningen och en god middag innan solnedgången

6. Ta alltid med dig dina värdesaker

Om du parkerar och lämnar din husbil för att åka till stranden eller på en resa, se till att ta med viktiga värdesaker innan du åker. Se också till att bagaget inte syns från utsidan av bilen.

7. Visa hänsyn till omgivningen

Var hänsynsfull när du reser och gör en positiv inverkan på miljön och platserna du besöker. Kontrollera att bostadsutrymmet är i enlighet med lokala bestämmelser, tänk på ljudnivå under natten och bevara platsen i samma skick som när du kom (om inte bättre).

Parkera med naturen som granne.

8. Skapa en husbil checklista

Med husbilar finns det mycket ny utrustning att hålla reda på. Se till att kontrollera nivån på gas, vatten och elektricitet med jämna mellanrum och innan du stannar för natten. Ta reda på var det finns sanitära servicepunkter längs med vägen så att du inte hamnar utan tillgång på vatten, strömförsörjning, gas eller toalett.

9. Analog underhållning

Koppla från internet och kom i kontakt med naturen, de du är med och ditt inre jag. Ta med saker så att du kan underhållas på det gamla sättet. Med några bra brädspel, kortlek, en bra bok eller sportutrustning kommer du långt.

10. Extra säkerhet för din husbilsemester

Kom ihåg en bra ficklampa och en powerbank. Du kan komma att tillbringa långa perioder borta från civilisationen, då är det bra att vara säker på att du alltid har ett batteri i telefonen och en ljuskälla om något händer.

Indie Campers är Europas största online uthyrning marknadsplats för road trips. Indie Campers har en bilpark på mer än 1000 husbilar och andra road trip fordon, spritt över 40 olika platser i Portugal, Sverige, Storbritannien, Irland, Spanien, Frankrike, Italien, Schweiz, Tyskland, Nederländerna, Kroatien, Österrike, Belgien, Island och Medelhavsöarna Korsika, Sardinien, Sicilien. Alla husbilar kan hämtas och lämnas på olika platser och inkluderar obegränsad körsträcka och 24-timmars vägassistans för att ge den ultimata upplevelsen av resan. Valfritt tillbehör kan läggas till i din beställning som cyklar, utemöbler, surfbrädor, våtdräkter, grillmat och mycket mer. Indie Campers grundades i Portugal 2013 och har nu kunder med över 130 olika nationaliteter, över 200 000 nätter tillbringade i husbilar. Webbplats Facebook Instagram Linkedin

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.