fbpx
Foto: Sophie Björkman

Recept: Smultron och blåbärspaj med bulldeg

Sophie Björkman bjuder på hennes tvist på den goda klassikern bärpaj. Enkelt och gott på bara en timma.

  • Portioner: 12 bitar
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Skriv ut

Idag blir det bär paj med bulldeg! Paj är en en klassiker i sommartid med nyplockade smultron, blåbär eller hallon. Detta är ett mycket gott recept på smultron- och blåbärspaj med en tvist, nämligen bulldeg. Gör gärna pajen på färska bär för bästa smak på din bärpaj!

Ingredienser

  • 70 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 25 g jäst
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk salt
  • ca 6 dl bär, smultron och blåbär
  • 3 msk socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • Vaniljsås

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjöl, socker, kardemumma, salt och smula ner jästen
  2. Häll sedan ner mjölken och arbeta ihop degen så att den går ihop
  3. Dela smöret i tärningar (rumsvarmt) och blanda ner det i degen
  4. Knåda degen ganska länge så att allting går in och så att den känns smidig
  5. Låt den vila några minuter
  6. Lägg degen sedan i en form och in i kylen i cirka 30 minuter
  7. Sätt ugnen på 200 grader
  8. Blanda ihop smultron, blåbär, potatismjöl och socker i en skål
  9. Ta bort en del av degen och gör remsor som du sedan kan ha på pajen
  10. Kavla sedan/tryck ut degen till önskad form, och se till att göra lite kanter så att bären inte rinner ut
  11. Häll ner bären i formen och ta till sist på degremsorna så att det bildas ett fint rutmönster
  12. Vispa upp ett ägg och pensla på pajen
  13. Lägg in pajen i ugnen i cirka 20 minuter tills den fått en fin färg
  14. Servera gärna med vaniljsås till

.

Blåbärs- och smultronpaj med bulldeg Foto: Sophie Björkman

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Goda frasiga langos i miniformat med gräddfil, rödlök och stenbitsrom