Idag blir det bär paj med bulldeg! Paj är en en klassiker i sommartid med nyplockade smultron, blåbär eller hallon. Detta är ett mycket gott recept på smultron- och blåbärspaj med en tvist, nämligen bulldeg. Gör gärna pajen på färska bär för bästa smak på din bärpaj!
Ingredienser
- 70 g smör
- 2 dl mjölk
- 6,5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 25 g jäst
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk salt
- ca 6 dl bär, smultron och blåbär
- 3 msk socker
- 1 msk potatismjöl
- 1 uppvispat ägg
- Vaniljsås
Instruktioner
- Blanda ihop mjöl, socker, kardemumma, salt och smula ner jästen
- Häll sedan ner mjölken och arbeta ihop degen så att den går ihop
- Dela smöret i tärningar (rumsvarmt) och blanda ner det i degen
- Knåda degen ganska länge så att allting går in och så att den känns smidig
- Låt den vila några minuter
- Lägg degen sedan i en form och in i kylen i cirka 30 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda ihop smultron, blåbär, potatismjöl och socker i en skål
- Ta bort en del av degen och gör remsor som du sedan kan ha på pajen
- Kavla sedan/tryck ut degen till önskad form, och se till att göra lite kanter så att bären inte rinner ut
- Häll ner bären i formen och ta till sist på degremsorna så att det bildas ett fint rutmönster
- Vispa upp ett ägg och pensla på pajen
- Lägg in pajen i ugnen i cirka 20 minuter tills den fått en fin färg
- Servera gärna med vaniljsås till
Ingredienser
- 70 g smör
- 2 dl mjölk
- 6,5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 25 g jäst
- 1 tsk kardemumma
- 1/2 tsk salt
- ca 6 dl bär, smultron och blåbär
- 3 msk socker
- 1 msk potatismjöl
- 1 uppvispat ägg
- Vaniljsås
Instruktioner
- Blanda ihop mjöl, socker, kardemumma, salt och smula ner jästen
- Häll sedan ner mjölken och arbeta ihop degen så att den går ihop
- Dela smöret i tärningar (rumsvarmt) och blanda ner det i degen
- Knåda degen ganska länge så att allting går in och så att den känns smidig
- Låt den vila några minuter
- Lägg degen sedan i en form och in i kylen i cirka 30 minuter
- Sätt ugnen på 200 grader
- Blanda ihop smultron, blåbär, potatismjöl och socker i en skål
- Ta bort en del av degen och gör remsor som du sedan kan ha på pajen
- Kavla sedan/tryck ut degen till önskad form, och se till att göra lite kanter så att bären inte rinner ut
- Häll ner bären i formen och ta till sist på degremsorna så att det bildas ett fint rutmönster
- Vispa upp ett ägg och pensla på pajen
- Lägg in pajen i ugnen i cirka 20 minuter tills den fått en fin färg
- Servera gärna med vaniljsås till
Vill du ha fler tops på goda pajrecept, kolla här.