Överraska i påsk med en färglad smakbomb!

Påsken är räddad! Moderna Livets matbloggare Caroline Vass bjuder på ett häftigt recept på påsktårta som garanterat kommer göra succé och överraska dina gäster. Stora som små!

[recipe servings=”12 portioner” time=”2 timmar” difficulty=”Medel”]

Jag har använt mig av lila och rosa toner för att jag som barn av 80-talet tycker att det är snyggt. Men du kan använda vilka färger du själv vill. Och glöm inte chokladägg på toppen!

Tårtan är inte svår att baka, men det tar lite tid. Lättast är att använda sig av 6 st aluminiumformar (24 cm).

[recipe-ingredients]

Botten

  • 187 gr smör plus lite extra till formarna
  • 350 ml mjölk eller havre mjölk
  • 7 st ägg
  • 300 gr socker
  • Skal och saft från 2 citroner
  • 3 tbs bakpulver
  • 210 gr riven kokosnöt plus lite till aluminiumformarna
  • 1,5 tbs vaniljpulver
  • Rosa geléfärg (jag använde Wiltons)
  • Lila geléfärg

Mitten

  • 400 gr färskost
  • 150 gr smör
  • 100 gr florsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 300 gr chokladägg

Runt kakan

  • 300 g vit choklad
  • 400 ml vispad grädde
  • Rosa och lila geléfärg

[/recipe-ingredients] [recipe-directions]

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.
  2. Smörj aluminiumformarna med smör och strö kokos en väldigt tunt lager med kokos i formarna.
  3. Smält smör och tillsätt mjölken. Låt svalna.
  4. Vispa ägg med sockret tills det är tjockt, vitt och krämigt.
  5. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver, kokosflingor i en annan skål.
  6. Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggblandningen.

Om du ska använda karamell färg, följ detta steg:

  1. Blanda färgerna för att få färgerna du vill ha i en liten vit skåla (så att du ser nyanserna bättre. Tänk också på att karamellfärg kan göra att smeten blir mer rinnande. Så ta det försiktigt.)
  2. Dela smeten upp smeten i 6 olika bunkar. Blanda i geléfärg.
  3. Häll smeten i formarna och baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna efter att ha tagit dem ur ugnen.

Frosting

  1. Smält chokladen över vattenbad. Extra då viktigt då vit choklad bränns lättare. Blanda lite då och då.
  2. Vispa grädden hårt och blanda det försiktigt med smält choklad.

Fyllning

  1. Blanda färskost, florsocker och smör tills det är slätt och fluffigt.
  2. Tillsätt citronskal och citronsaft.
  3. Blanda ihop frostingen med gelé eller karamell färg i fyra olika bunkar.

Så här monterar du ihop tårtan:

  1. Börja med att sprida fyllningen på varje tårtbotten och gör ett runt hål i mitten av varje tårtbotten. (använd exempelvis en rund kakform) Gör detta på alla lager utom den översta.
  2. Fyll hålet med chokladägg och lägg på den översta tårtbotten.
  3. Ställ tårtan i kylskåpet i ca 10-15 minuter för att låta den stelna lite.
  4. Frosta tårtan i ombré stil. Börja med det ljusa på toppen för att gradvis öka i färg. Lättast är att spritsa en rand av varje färg runt tårtan och “sudda” ut färgen med en degskrapa av plast.

[/recipe-directions]

[/recipe]

 

Caroline Vass driver matbloggen "A Scandinavian Lifestyle Story" som är full av inspiration, recept och fina bilder.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.