Jag har använt mig av lila och rosa toner för att jag som barn av 80-talet tycker att det är snyggt. Men du kan använda vilka färger du själv vill. Och glöm inte chokladägg på toppen!
Tårtan är inte svår att baka, men det tar lite tid. Lättast är att använda sig av 6 st aluminiumformar (24 cm).
Ingredienser
Botten
- 187 gr smör plus lite extra till formarna
- 350 ml mjölk eller havre mjölk
- 7 st ägg
- 300 gr socker
- Skal och saft från 2 citroner
- 3 tbs bakpulver
- 210 gr riven kokosnöt plus lite till aluminiumformarna
- 1,5 tbs vaniljpulver
- Rosa geléfärg (jag använde Wiltons)
- Lila geléfärg
Mitten
- 400 gr färskost
- 150 gr smör
- 100 gr florsocker
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk citronskal
- 300 gr chokladägg
Runt kakan
- 300 g vit choklad
- 400 ml vispad grädde
- Rosa och lila geléfärg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader varmluftsugn.
- Smörj aluminiumformarna med smör och strö kokos en väldigt tunt lager med kokos i formarna.
- Smält smör och tillsätt mjölken. Låt svalna.
- Vispa ägg med sockret tills det är tjockt, vitt och krämigt.
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver, kokosflingor i en annan skål.
- Vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggblandningen.
Om du ska använda karamell färg, följ detta steg:
- Blanda färgerna för att få färgerna du vill ha i en liten vit skåla (så att du ser nyanserna bättre. Tänk också på att karamellfärg kan göra att smeten blir mer rinnande. Så ta det försiktigt.)
- Dela smeten upp smeten i 6 olika bunkar. Blanda i geléfärg.
- Häll smeten i formarna och baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna efter att ha tagit dem ur ugnen.
Frosting
- Smält chokladen över vattenbad. Extra då viktigt då vit choklad bränns lättare. Blanda lite då och då.
- Vispa grädden hårt och blanda det försiktigt med smält choklad.
Fyllning
- Blanda färskost, florsocker och smör tills det är slätt och fluffigt.
- Tillsätt citronskal och citronsaft.
- Blanda ihop frostingen med gelé eller karamell färg i fyra olika bunkar.
Så här monterar du ihop tårtan:
- Börja med att sprida fyllningen på varje tårtbotten och gör ett runt hål i mitten av varje tårtbotten. (använd exempelvis en rund kakform) Gör detta på alla lager utom den översta.
- Fyll hålet med chokladägg och lägg på den översta tårtbotten.
- Ställ tårtan i kylskåpet i ca 10-15 minuter för att låta den stelna lite.
- Frosta tårtan i ombré stil. Börja med det ljusa på toppen för att gradvis öka i färg. Lättast är att spritsa en rand av varje färg runt tårtan och “sudda” ut färgen med en degskrapa av plast.