William Ljunggren: “Vill man lyckas så måste man våga testa”

Vi träffar William Ljunggren som alltid har haft ett stort intresse för att fotografera. Tidigare studerade han media i Jönköping och har fortsatt fota som ett intresse på fritiden. Nu bor han i Göteborg har tillsammans med sin bästa kompis Olle Mogenfelt startat Tortuga thriftshop. 

Något annat som William brinner för är mode och kläder, mer specifikt streetwear och workwear. Och något han verkligen fått upp ögonen för de senaste åren är vintage mode. Han säger att han älskar hur ett plagg kan vara tidlöst och menar att inget kan slå en nice carhartt outfit.

Så blev det Tortuga thriftshop

Olle och William var ute på en barrunda och Olle berättade att han länge haft en idé om att han ville sälja vintage workware kläder såsom Dickies och Champion. Och William som tycker om mode och kläder valde att hoppa på idén.

– Vi upplevde att nischade workwear/streetwear vintage butiker inte fanns i Sverige, säger William Ljunggren.

Olle och William startade @tortugathriftshop 2020 och nu två år senare är de en vintagebutik som är nischad på just workwear och streetwear, vilket skiljer de från andra vintagebutiker och second hand affärer.

Från Instagram till en pop up store

Till en början köpte de in några utvalda plagg och startade en Instagram där de sålde  kläderna, som en second hand och vintagebutik online.

Sommaren 2022 blev det dags att öppna sin första pop-up store i Göteborg. Affären som skulle hållas öppen under en månad höll öppet längre än planerat. William och Olle blev positivt överraskade över responsen och affären höll öppet under nästan tre månader istället för en.

Under hösten har Tortuga thriftshop synts till på olika events och tillställningar. Visionen är att de vill samarbeta mer med andra kreatörer och musiker. Just nu håller de på att designa en webbsida och målet är att starta en fysisk butik 2023. Och de förväntar sig att hålla till på mer roliga sammankomster framöver.

Våga att prova, ge inte upp och njut av tiden

Vi frågar William om han har tips att dela med sig till andra som vill våga satsa på sina drömmar. Han menar att om man går in i en ny bransch så tar det längre tid än man tror. Och om man vill lyckas så måste man våga prova och testa att göra det man vill. Att helt enkelt våga ta första steget till något nytt.

– Det värsta som kan hända är att det inte funkar, och då får man ta det därifrån och utvecklas utifrån det. Mitt andra tips är att inte ge upp, det går nästan aldrig som man vill i början. Ta vara på resan också, glöm inte bort att njuta av att det är roligt, avslutar William Ljunggren.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.