De bästa serierna som du måste se i höst

Nu preppar vi inför hösten, och vad lockar mer än myskvällar med tända ljus, poppade popcorn och att krypa ner bland kuddar och filtar i soffan? För att skapa det perfekta höstmyset behövs en bra serie eller två! Därför har vi listat de bästa serierna som du måste se i höst.

Här nedan listar vi sju serier, på både svenska och engelska som du garanterat kommer fastna för.

Westworld

Med hela fyra säsonger på HBO Max rekommenderar vi Westworld. En fantasifull dramaserie som tar äventyrslusten till en helt ny nivå. Farligt, spännande och perfekt för dig som älskar science fiction!

Mörkt hjärta

För dig som har missat Mörkt hjärta på Discovery + så slår vi ett slag för den! Det här är en verklighetsbaserad serie i fem delar. En otäck och välgjord dramatisering av ett mordfall som en privatperson från Missing People löst. Du som älskar true crime kan förvänta dig en serie som går på djupet och utforskar det skruvade psyket.

House of the Dragon

För dig som älskar Game of Thrones är House of the Dragon en perfekt match!  Serien utspelar sig 172 år före Daenerys Targaryens föds. Precis som i Game of Thrones, har de drakar men nu känns de mer som husdjur än monster eller vidunder. Finns att se på HBO Max.

Gåsmamman

Gåsmamman är tillbaka! Älskade du de förra säsongerna av Gåsmamman kan förvänta dig spänning och ännu mer drama än förut. Sonjas täckmantel som Majoren är röjd och hennes dubbelspel har satt hela familjen i livsfara. Kommer hon kunna rädda dem? Alla säsonger inklusive den senaste säsongen finns på C More.

The Handmaid’s Tale

Som utspelar sig i en dystopisk framtid, där vi följer en av kvinnorna som tvingas leva som en konkubin under en fundamentalistisk teokratisk diktatur. Serien bygger på en roman som på svenskt namn heter “Tjänarinnans berättelse” Serien har mottagit god kritik och bland annat nominerats till 44 Emmy Awards varav den vunnit 14 priser, bland annat för Bästa dramaserie. Nu kommer en ny säsong på HBO Max och Viaplay.

Tunna blå linjen

Tunna blå linjen är en svensk dramaserie som handlar om några poliser i Malmö. Som tittare får du följa med och ta del av deras slitiga vardag och de ständiga svårigheterna med att hålla isär jobbet och privatlivet. Nu kommer en ytterligare säsong där första avsnittet kom på SVT Play den 18 september.

Black Bird

I den här dramathrillern får vi följa den före detta fotbollsspelaren Jimmy Keene som numera langar droger och lever ett ganska stökigt liv. När Jimmy blir dömd till tio års fängelse får han chansen till frihet, men bara om han går med på att infiltrera information om en seriemördare till FBI. Serien är baserad på en sann historia. Black Bird kan du se på Amazon och Apple TV+.

Och har du inte sett de tidigare säsongerna av serierna? Då har du mycket att ta ikapp! Så poppa popcornen, tänd ljusen och kryp ner i soffan för att bocka av alla de bästa serierna som du måste se i höst.

Vill du läsa mer? Klicka här.

För mer tips följ oss på vår Instagram @modernalivet

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.