Nu kan du äta 3D-printat kött på Pinchos

Bild på Pinchos nya hamburgare som är gjord av 3D-printat kött
Pinchos nya hamburgare som är gjord av 3D-printat kött!

Restaurangkedjan Pinchos blir första svenska stora aktör att på nationell nivå satsa på 3D-printat kött. Det icke animaliska köttet, som är framtaget i samarbete med foodtechbolaget Redefine Meat. Är så nära vanligt kött i såväl smak som konsistens att det kommer att revolutionera marknaden. Och möjliggöra en ny kulinarisk era där även köttälskare kan vara klimatsmarta.

Pinchos, restaurangkedjan som serverar smårätter från världens alla kök, blir första stora aktör i Sverige att erbjuda 3D-printat kött. Detta tillsammans med foodtechbolaget Redefine Meat, som sedan sedan 2018 varit banbrytare inom produktion av växtbaserat kött.

Bild på broschyr om 3D-printat kött

Den innovativa framtagningen är med hjälp av en 3D-printer som skapar en struktur av protein, smak och fett. Resultatet är slående likt vanligt kött sett till smak, textur och arom. Trots att ingredienserna består av soja, vete, vegetabiliska oljor, kryddor och torkade grönsaker. Samma 3D-printade kött som Pinchos använder har den senaste tiden blivit adderad på flertalet välrenommerade restauranger runtom i världen. Där exempelvis den yngste brittiske kocken att tilldelas tre Michelinstjärnor, Marco Pierre White, har valt att ta in det till sina steakrestauranger.

Från och med idag erbjuder Pinchos två nya rätter med 3D-printat kött, som också kallas för New Meat. Det är dels New Meat Ch**sy Burger, en hamburgare med en smakrik rökig dressing och smashed chili ch**se. Utöver det kommer restauranggästerna även att kunna njuta av New Meat Steak Sandwich, vilket är en grillad variant av flankstek som serveras på ett rostat levainbröd tillsammans med en rund men spetsig dijonnaise, toppad med chimichurri och citronkaramelliserad lök.

Pinchos nya rätter gjort av 3D-printat kött
Pinchos nya rätter gjort av 3D-printat kött, lanseras idag!

Per Larsson och Patrik Back om 3D-printat kött

– Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda våra gäster ett hållbart alternativ som vi vet att de kommer att älska. Smaken och texturen i det 3D-printade köttet efterliknar traditionellt kött i väldigt hög grad. Och jag tror att många köttälskare kommer ha svårt att känna skillnaden när de provsmakar, säger Per Larsson, matutvecklingsansvarig, Pinchos.

Pinchos ställer höga krav på kvalitet och smak. Och är ständigt på jakt efter nya råvaror och tekniker för att utveckla sin meny. Ur ett hållbarhetsperspektiv har 3D-printat kött stora fördelar jämfört med traditionellt kött. Där leverantörens studier visar att man i produktionen har 96% lägre förbrukning av vatten och 91% lägre klimatavtryck jämfört med traditionell köttproduktion*.

– Under de senaste två åren har vi förändrat stora delar av vår meny med ett tydligt fokus på kvalitet och smaksättning. Vi är också ett innovativt techdrivet bolag i grunden och att lansera 3D-printat kött på menyn är bara ett exempel på hur vi fortsätter att driva innovation framåt inom restaurangbranschen. Vi tror att tekniken är ett stort steg för en mer hållbar framtid för matindustrin, Patrik Back, vd, Pinchos.

Vill du läsa mer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.