Stockholms bästa restauranger – särskilt för en söndag

Får På stan skribent Malin Carlsdotter tipsar om söndagsfavoriterna i Stockholm

Restaurang Broms på Karlavägen

Söndag, söndag. För vissa en ångestladdad dag, för andra är det bästa dagen på veckan. För mig innebär söndag ledighet och tillfälle att umgås med nära och kära.

Jag älskar därför att gå ut och äta på söndagar. Det är oftast lugn stämning på krogen och det är också skönt att slippa stå i köket på söndagskvällen.

Ofta behöver man dessutom inte boka bord så det finns rum för en spontanmiddag.

Tänkte därför tipsa om mina söndagsfavoriter:

Rolfs Kök – en av stans bästa krogar i min mening. Jag älskar deras råraka och deras oxkind. Att äta i baren är dessutom det bästa med Roffes. Här får man full koll på allt som händer i köket och på andra sidan baren. Riktigt skönt häng och riktigt bra mat!

Tennstopet – klassikernas klassiker. Sill och flamberad pepparstek kan väl inte bli så mycket mer söndag. Kolla även in deras matkalender för spännande inslag på menyn under hela året.

Paradiso – ett riktigt trevligt litet ställe på söder med fokus på bra råvaror i form av mindre rätter som gärna delas mellan gästerna. Nu finns även pizza på menyn vilket jag skarpt kan rekommendera. Mysigt häng i skön miljö, speciellt på söndagar.

Sturehof – är alltid Sturehof. Modern klassiker som alltid är lika bra. Dessutom alltid öppet (nästan), stor meny och genomgående bra service. Söndag på sturehof är alltid en bra idé. Dessutom öppet till 01 om man känner för en sen kväll.

Hong Kong – Kinakrogarnas högborg. En av stans sista riktigt bra och genuina kinesrestauranger som alltid levererar. Dyrt men gott. Bäst är vårrullen och nr 29a, dvs aromatisk knaperstekt anka, den får ni bara inte missa!

Broms – öppet från 8-22 på söndagar så här finns möjlighet att inhandla frukost, fika med vännerna, äta lunch med svärmor och ta en middag med familjen. Riktigt bra söndags hang-out med andra ord.

Taverna Brillo – pizza är förknippat med söndag och vad passar då bättre än ett besök till brillo. Här finns stans godaste pizzor och dessutom supersmarrig glass. Hela familjen gillar brillo och som förutom god pizza har en bred meny som passar stora som små.

Jag kan dessutom rekommendera att kolla in appen Maîtres som är som restaurangernas ûber. Ni bokar bord och betalar smidigt via appen.

Just på söndagar erbjuder Maîtres nämligen 100kr rabatt om man betalar via appen. Ladda ner koden vecka5 (alltid vecka + aktuellt veckonummer) i appen och avnjut en härlig middag i goda vänners lag. Ps. flera av ovannämnda krogar finns med i appen, så ‘no excuses’ – ut och ät med er!!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.