IBS mage? Här är beprövade behandlingen som kan hjälpa!

Artikeln innehåller ad links

IBS mage

Det är många idag som lider av IBS mage – något som kan skapa mycket besvär för den vanliga vardagen. Jag har länge lidit av IBS och hittade för en tid sedan den bästa behandlingen för mig, Vegan Enzymes, så enkelt och fungerar verkligen. Det är en tablett som innehåller en blandning av hela 9 olika enzymer. Det är endast vegetabiliska källor och stöder nedbrytningen av kolhydrater, protein, fett, laktos och fiberrika grönsaker. Man tar den på morgonen tillsammans med mat och sen upplever jag att jag kan äta nästan vad som helst under dagen utan att få de vanliga smärtorna jag haft tidigare. Värt att prova!

Så vad är IBS? Symptom?

IBS står för Irritable Bowel Syndrome, vilket på svenska kan översättas till “irriterad tarm-syndrom”. Det är en kronisk sjukdom som påverkar mag-tarmkanalen och kan orsaka en rad obehagliga symtom såsom buksmärtor, uppblåsthet, förstoppning och diarré.

Trots att sjukdomen är vanlig är dess exakta orsak fortfarande okänd, även för de som lidit av IBS länge. Man tror att flera faktorer kan bidra till dess utveckling, inklusive förändringar i tarmens bakterieflora, inflammation och förändringar i tarmarnas rörelser.

IBS kan utlösas av vissa livsmedel, stress eller hormonella förändringar. Men det kan också variera i svårighetsgrad och symtom över tid, vilket kan göra det svårt att behandla och leva med sjukdomen.

Det finns inget specifikt test som kan diagnostisera IBS, utan diagnosen ställs vanligtvis genom att utesluta andra möjliga sjukdomar med liknande symtom. Det finns i synnerhet flera behandlingsalternativ tillgängliga för att hjälpa till att lindra symtomen, inklusive livsstilsförändringar, kostförändringar och medicinering.

IBS är en sjukdom som kan ha en stor påverkan på livskvaliteten för de som lider av den. Om du misstänker att du kan ha IBS, bör du söka råd från en läkare eller gastroenterolog för att få rätt diagnos och behandling.

Vad är Vegan Enzymes?

Min favorit är från Greath Earth, såhär beskriver de tabletten som kan hjälpa vid besvär av IBS mage:

Vegan Enzymes är ett brett enzymtillskott att ta dagligen eller vid behov för att ge stöd till matsmältningen. Den innehåller en blandning av hela 9 olika enzyme. Det är endast vegetabiliska källor och stöder nedbrytningen av kolhydrater, protein, fett, laktos och fiberrika grönsaker. Att ha problem med matsmältningen kan visa sig på olika sätt, och några vanliga bekymmer är bland annat magsmärtor, lös eller hård mage, osmält mat, uppblåsthet och gaser.

IBS mage behandling
Vegan Enzymes kan hjälpa den som lider av IBS och har IBS symptom

Enzymerna i Vegan Enzymes som kan hjälpa vid IBS mage:

  • Alfa galaktosidas – bryter ner svårsmälta kolhydrater i bla bönor
  • Lipas – bryter ner fett
  • Amylas – bryter ner stärkelse
  • Diastas – bryter ner kolhydraterCellulas – bryter ner och spjälkar fibrer från grönsaker och frukt
  • Pektinas – bryter ner fibrer
  • Proteas – bryter ner protein
  • Invertas – bryter ner fruktos och glukos
  • Laktas – bryter ner laktos

Observera att detta inte är ett läkartips utan helt utifrån min upplevelse som har lidit av IBS länge.

Vill du köpa tabletten så finns den via denna länk från Great Earth, så bra! Vill du hjälpa magen ytterligare så ska goda bakterier, så som probiotika vara bra, här är ett alternativt på mjölksyrabakterier – också från Great Earth som jag tycker gör bra och veganska produkter.

Lycka till!

Vill du läsa mer tips kolla in vår Hälsa-kategori här. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.