Stockholmarna bakom modemärket Fanari: “Gör resan stiligare till en bra prislapp”

Vi har träffat Klas Björklund och Lars Gezelius, duon bakom modemärket Fanari som gör avslappnade lyxaccessoarer för män och kvinnor. Bolaget är det senaste tillskottet på den kraftigt växande marknaden för bohemisk lyx. Visionen är att göra resan stiligare till en bra prislapp. 

Började i Egeiska havet
Allt började när Klas och Lars turistade i den grekiska övärlden på Patmos och Mykonos. De blev helt betagna av miljön – maten, arkitekturen och atmosfären. På flygplatsen hem småpratade de med ett välklätt, äldre par som delade med sig av sitt bästa resetips:

Vill ni göra resan lite härligare finns det två enkla sätt – kom ihåg att dricka vatten och res med stil!

Lars och Klas funderade mycket på vad paret hade sagt och deras resetips skulle visa sig bli början till bolaget Fanari. Att sippa vatten och klä sig stiligt men avslappnat var enkelt, men att hitta en matchande weekendväska visade sig vara desto svårare. Så föddes idén till Fanari.

Namnet Fanari betyder lykta och det finns två associationer kopplade till vårt varumärke. Vi vill att våra produkter ska lysa upp tillvaron med härliga färger samt skapa trygghet och göra det lättare att upptäcka och se nya saker under resan.

Lämnade anställningen i modebranschen och startade eget
Både Lars och Klas hade arbetat med mode i sammanlagt 13 år och sprang på varandra över en negroni i baren på företagets julfest året innan. De började prata och märkte snabbt att de delade samma humor och intressen. Det ena ledde till det andra och senare det året gjorde de tillsammans med deras flickvänner resan till den grekiska övärlden.

Vi hade båda en vilja att starta eget. När vi sedan träffade paret på flygplatsen kände vi att det inte fanns något att vänta på och vi har inte ångrat oss en sekund efter det.

Väl hemma i Sverige reste de kapital genom internetplattformen Kickstarter
Kickstarter är en amerikansk internetplattform som samlar medel till olika projekt med hjälp av gräsrotsfinansiering. Modellen går ut på att en entreprenör registrerar och presenterar sitt tilltänkta projekt på sajten. Därefter kan investerare eller potentiella framtida kunder sponsra med pengar för att finansiera tjänsten eller produkten som projektet ska ta fram.

Efter en lyckad kampanj på Kickstarter hade Lars och Klas rest tillräckligt med kapital för att ta fram weekendväskan Patmos 50 och utöka dess färgurval.

Weekendväskan Patmos 50 finns idag i flertal färger och kombinationer.

– Vi har använt en speciell teknik för att ge väskan stadga, samtidigt som den är lätt och mjuk. Det gör att den är enklare att packa och ser bra ut oavsett hur mycket saker du har i den. Dessutom blir det lättare att hitta saker i en väska som håller formen, då den inte kollapsar som en säck när man rotar runt i den.

Det ska kännas roligt att ta fram väskan och packa, och det ska vara enkelt att se bra ut fastän du inte kommit fram till hotellet ännu. Fanari är ett enkelt sätt att unna sig lite avslappnad lyx och göra resan lite härligare.

Vad är de största utmaningarna i er nya vardag som egenföretagare?
– Det är nog ganska klassiska utmaningar som alla egenföretagare möter. Vi gör allt själva. Det är vi som sätter upp möten med hotell, bokar resor, fotograferar, publicerar, designar produkterna och sköter all marknadsföring. Lägg därtill att våra kunder som kommer från världens alla hörn, så blir det snabbt många frågor att hålla koll på samtidigt.

Att fokusera och klura ut var krutet ska läggas när man bara har 24 timmar per dag är en utmaning. Samtidigt är det också roligt att vara delaktig i allt och så tydligt se resultatet av nedlagt arbete.

Vad är det bästa med er nya vardag?
– Det bästa är att vi får kombinera passion och arbete genom att vistas på vackra ställen som delar samma passion för design, trevligt bemötande och avslappnad atmosfär. Vi vill boka in oss på nya boutiquehotell hela tiden. Det är också fantastiskt att få tal del av alla kunders tips och historier från deras resor.

Klas och Lars är frälsta i den grekiska övärlden och rekommenderar stranden San Giorgio och restaurangen Scorpios på Mykonos.

Möter nu resenärer online
Fanaris väskor och accessoarer finns sedan oktober att köpa i deras onlinebutik som är öppen för kunder från alla länder och bolaget erbjuder fri frakt samt fria returer över hela världen.

FANARI grundades år 2018 och erbjuder weekendväskor och accessoarer till resenärer som gillar att resa med stil.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.