Ny bärbar dator? Här är tipsen du behöver

I takt med att vi fortsätter jobba hemma om än i mindre utsträckning än innan restriktionerna släpptes har valet av rätt dator blivit allt viktigare. Kraven på den perfekta datorn är många. I den här artikeln ger Dynabook sina bästa tips inför den nya bärbara datorn.

Skärmkvalitet

Dålig kvalitét och för liten skärm? Nej tack. Dynabook tipsar om en skärm som mäter omkring 13,3-14,1 tum. Kvaliteten spelar förstås också en stor roll, antal pixlar och textstorlek måste kännas bekvämt. Skärmens ljus ska även det kunna anpassas var du än befinner dig – vare sig i ett mörkt rum eller en solig dag i trädgården.

Prestanda och hastighet

Visst är det irriterande när du klickar och måste vänta på att något ska hända för att skärmen tycks ha frusit för tillfället? Lika irriterande är det när batteriikonen i hörnet lyser rött innan du knappt hunnit blinka. Fokus på processorkraften och batteritiden.

Tangentbord

Att välja ett spillsäkert tangentbord är a och o för den som jobbar hemifrån. Bra är det dessutom om det är bakgrundsbelyst så att du kan jobba i mörka miljöer.

Anslutningar och uppkopplingar

Inloggningen ska vara effektiv om datorn intagit ett viloläge under kaffepausen. Då är en biometrisk autentisering som igenkänning av ansikte eller fingeravtryck någonting att överväga.

Multimediafunktioner

En dator med bra ljud- och videokvalitéter är ovärderlig när det gäller att interagera med arbetskamrater och kunder på andra sidan av linjen. Du bör också överväga hur enkelt det ska vara att lägga till fler funktioner som exempelvis trådbundna eller trådlösa headset.

Om Dynabook

Dynabook Inc. är en japansk tillverkare av persondatorer som ägs av Sharp Corporation och finns idag i 30 länder världen över. Från början ägdes och märktes Dynabook som Toshiba, men 2019 blev Dynabook det globala varumärket. Lär mer här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.