Kul på kontoret

Artikeln innehåller annonslänk

När man hör ordet “kontor” tänker man lätt på ett tråkigt, stelt och livlöst utrymme. En massa papper och mappar som endast skiftar i svart och vitt. Så hur kan man göra för att liva upp kontoret och göra det mer kul att arkivera och hålla ordning på saker och ting?

Hängmappar

Dagens melodi för arkivering är inte längre de där tråkiga färglösa mapparna i hårdplast. Den moderna arkiveringen görs nämligen med praktiska hängmappar. Fördelarna med dessa är många och det är inte så konstigt att det har blivit allt mer populärt att arkivera kontorspapper med dessa.

  • Hängmappar erbjuder stor flexibilitet tack vare de många placeringsalternativen.
  • Det finns hängmappar med olika designs och i olika färger, vilket gör det lätt att kategorisera dokumenten i hängmapparna efter färg. De olika färgerna gör kategoriseringen och arkiveringen mycket roligare.
  • Tack vare deras otroligt tåliga och slitstarka egenskaper har dessa produkter en extremt lång livslängd.
  • Genom att använda sig av hängmappar blir kontorets arkivering mer tydlig och överskådligheten förbättras avsevärt i arkivskåpet.
  • De praktiska hängmappslådorna gör det enklare att ordna hängmapparna på ett behändigt sätt.

Uppiggande etiketter

Eftersom kontoret ska vara ett så neutralt ställe som möjligt i de flesta fallen, är det inte så konstigt att allting skiftar endast i svart och vitt och känns väldigt sterilt och enkelt. Att lägga vita etiketter med svart text på mappar, lådor och andra produkter är normen, men hur kan man piffa upp dessa etiketter?

  • Det finns apparater som fixar olika slags etiketter som är mer färgglada och uppiggande än de enkla svartvita etiketterna.
  • Genom att exempelvis lägga etiketter i rött på mappar innehållande fakturor samt blå etiketter på mappar innehållande avtal, får man en bättre översikt på var olika slags dokument finns på kontoret.

Öka trivseln

Är arkiveringen och ordningen i skick på kontoret? Bra! För att hålla bättre ordning på kontoret är det även extremt viktigt att tänka på att öka trivseln för de anställda så att de ska orka hålla ordning på kontoret i fortsättningen också. Består kontoret endast av uppradade mappar, en kalender och en simpel klocka på väggen? Då är det dags att göra något nytt.

  • Genom att lägga till några färgklickar, tavlor och prydnader kommer de anställda att få vila ögonen på något fint när de behöver en paus från datorskärmen.
  • Grönväxter är både vackra men har även en positiv effekt för inomhusluften. Det lönar sig alltså att skaffa en sådan till kontoret.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.