“Eat Sleep Startup Repeat” — nya boken ska hjälpa fler att starta och driva bolag

Entreprenörduon lanserar boken som ska hjälpa fler att starta, driva och få bolag att växa.

Var tredje svensk drömmer om att starta eget. Nu släpper entreprenörerna Caroline Lidman och Aleksandar Goga startup- och entreprenörsboken “Eat Sleep Startup Repeat” som gör det möjligt för fler att framgångsrikt gå från idé till verklighet. Författarna delar med sig av sina lärdomar, misslyckanden och framgångsknep.

I en tid när många vill bli entreprenörer och byta anställning mot att bli egen så lanseras nu en bok som följer hela entreprenörsresan, från start till exit.

Bolag som lyckas har en hel del gemensamt
I boken har författarna samlat de viktigaste komponenterna för en entreprenör att ha med sig under sin bolagsresa.

— Att driva bolag är väldigt tufft om man vill växa det, och många behöver hjälp på vägen. Jag har coachat ett stort antal entreprenörer i det som står i boken och nu får vi chansen att vara med på folks resor från start till exit. Det här är vårt bidrag till den svenska startup-scenen, säger Aleksandar Goga.

Aleksandar Goga grundade år 2006 tjänsteförmedlingsföretaget ServiceFinder. 10 år senare sålde grundartrion bolaget till mediehuset Schibsted Media Group och gjorde en miljonexit. Idag driver han bolaget ClickSys inom restaurant tech.

Caroline Lidman har erfarenhet från många år i PR-branschen där hon varit rådgivare till många bolag i deras tillväxtresa och hon har drivit eget bolag sedan 2016. Hon är också författare till böckerna Mediakåt och Fit & Framgångsrik och är en ofta anlitad talare inom digital kommunikation och framgångsrikt nätverkande.

— Kunskap är till för att delas vidare, och med det vill vi underlätta för nästa bolag att nå resultat ännu lite fortare, fortsätter Caroline Lidman.

Inspirerande framgångssagor finns det många av, nu vill vi ge konkreta actions och visa människor vad man faktiskt ska göra.

Caroline Lidman och Aleksandar Goga har tillsammans en bred erfarenhet av hur det är att driva bolag. Foto: Press

En konkret handbok
“Eat Sleep Startup Repeat” är en konkret handbok skriven av entreprenörer för entreprenörer, om hur man startar, driver och får ett framgångsrikt bolag att växa. Här finns allt från framgångshistorier och misstag till checklistor och konkreta tips. Läsaren får ta del av konkreta råd kring allt från målbild, affärsplan, praktiska saker som ekonomi och marknadsföring och frågor som sälj, rekrytering, kultur och hur man ska skala upp sin verksamhet.

Boken delar också med sig av misstag och viktiga lärdomar för att kunna fortsätta trots motgång – vilket också är en stor del av en entreprenörs vardag.

Kan ni ge några exempel på vad lyckade bolag har gemensamt?
— Ett bra team. Teamet är A och O om du ska växa ett framgångsrikt bolag, berättar Caroline. Skarpa personer för det bolaget behöver, en bra laganda och en gemensam målbild att springa mot. Sedan har de en produkt eller tjänst som löser ett problem för riktigt många människor.

Kan ni nämna några vanliga missar man ofta gör som företagare?
— Att man rekryterar fel och för tidigt. Se noga över vad du verkligen behöver för typ av person innan du går ut i rekrytering, och var försiktig med att ta in för mycket folk för snabbt, säger Aleksandar. Löner äter snabbt upp bolagets kassa och det gäller att ha extrem koll på sina kostnader. En annan sak är att många underskattar tiden det tar att bygga ett bolag. Det är sällan något bygger sig av sig själv.

Tre konkreta tips för den som går och tänker på att starta bolag:

  1. Tänk stort. Utgå inte bara från dig själv och din närmsta krets. Tänk på vilket stort problem som du kan lösa för många.
  2. Var noga med ditt team. Väx inte bara för sakens skull, väx med rätt personer som bygger ett starkt team. Komplettera det klassiska Cv:t och gräv istället efter rätt mentalitet och drivkrafter.
    Ditt team är avgörande för om du lyckas eller inte. Se till att ni har samma bild av bolaget och var ni är på väg.
  3. Se till att få saker att hända. Fastna inte i oändliga planerings- och strategimöten i början, utan se till att du får saker att hända. Använd dagtid, då alla andra är verksamma, för att verkställa idéer och kvällar för att planera nästa steg och reflektera över rätt och fel från dagen. Se till att du rör dig framåt varje dag, även om det är små steg, så är det framåt. De små stegen kommer att bli stora steg en dag.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.