Det ikoniska verket “Trio A” intar Dansmuseet

En dansföreställning av koreografen, dansaren och filmskaparen Yvonne Rainer i ny tappning

Originalbild från Yvonne Rainer. Foto: Yvonne Rainer Studio

Missa inte den unika möjligheten att återigen ta del av dans – i det fysiska rummet! I samband med att Dansmuseet öppnar sin verksamhet för allmänheten igen, finns det möjlighet att se någon av de tolv exklusiva föreställningarna av verket “Trio A – Remembering and dismembering” mellan den 10-13 september.

Det ikoniska verket av koreografen, dansaren och filmskaparen Yvonne Rainer, består av en fem minuters lång rörelsesekvens och hade premiär år 1966 under namnet “The Mind Is a Muscle, Part I”, på Judson Church i New York City. Sedan dess har verket tolkats flera gånger och tagit otaliga former, bland annat med en stor grupp nakna dansare med amerikanska flaggor (Trio A with Flags) och i en soloversion (Geriatric with Talking) av Rainer själv.

Olika varianter när verket kommer tillbaka till dansmuseet

Inför Stockholmsfestivalen “Within Practice” 2018, instuderades verket av koreografen Emmanuéle Phuon och framfördes bland annat av dansarna Björn Säfsten, Sebastian Lingserius och Stina Nyberg. Nu till hösten intar Björn Säfsten och Sebastian Lingserius Dansmuseet i Stockholm för att fortsätta samarbetet med Yvonne Rainer, denna gång med olika varianter av verket och i sällskap av dansaren Nassim Meki.

Kreativa samtal med publiken

Förutom tolv unika föreställningar kommer två publiksamtal äga rum vid olika tillfällen. Den 10 september så gästar Anna Koch, konstnärlig ledare på Weld och Björn Säfsten, koreograf och dansare dansmuseet. Syftet är att samtala om verkets uppbyggnad och vad ordet “pedestrian movements” (vardagliga rörelser) har haft för betydelse inom dans och koreografi genom tiderna. Dessutom leds samtalet av Magnus Nordberg från Nordberg Movement. Efter den sista föreställningen den 13 september så hålls även ett publiksamtal med föreställningens medverkande.

“Trio A” 2018. Foto: Nemo Stocklassa Hinders
Föreställningsdatum och tider:
10 sept kl. 14 / 15 / 18
11 sept kl. 14 / 15 / 18
12 sept kl. 12.30 / 14 / 16
13 sept kl. 12.30 / 14 / 16Publiksamtal
10 sept kl. 18
13 sept kl. 16
Läs mer!

Plats: Dansmuseet, Drottninggatan 17 Stockholm
Pris: Ordinarie 120 kr, Student/Pensionär 80 kr, Barn och ungdomar fri entré (t.o.m 18 år)
Trio A-pass: 200 kr (150 kr för student/pensionär)

*Åldersgräns 5 år. Biljetter köps i entrékassan på Dansmuseet. Biljettpriset gäller för entré till museet under en dag och inkluderar garanterad plats till föreställningen. Med ett Trio A-pass kan du gå hur många gånger du vill och får en garanterad plats till en föreställning varje dag, publiksamtal samt entré till museet mellan 10 och 13 september.

Välkänd koreograf och produktion 

Koreografi: Yvonne Rainer
Koreografier 2019: Emmanuéle Phuon
Repetitör 2020: Stina Nyberg
Dansare: Sebastian Lingserius, Nassim Meki och Björn Säfsten
Produktion: Säfsten Produktion och Nordberg Movement
Föreställningen har ett begränsat antal platser och är anpassat enligt restriktioner för Covid-19.

Om Yvonne Rainer 
Yvonne Rainer har varit verksam som både koreograf, dansare och filmskapare sedan tidigt 60-tal. Med flertalet experimentella långfilmer och dansstycken i sin portfolio, har hennes verk visats på bland annat Kunsthaus Bregenz i Köln, The Getty Research Institute i Los Angeles, La Ferme du Buisson i Paris och Raven Row i London.

Om Säfsten Produktion
Säfsten Produktion leds av koreografen Björn Säfsten och uttrycker sig i nya format, med fokus på att introducera konstnärer i en lokal kontext och bidra till att utveckla Stockholms kontemporära dansscen. Säfsten Produktion har stöd från Kulturrådet och Stockholm Stad. Läs mer här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.