Stockholmsområdets bästa julmarknader

Bland det bästa med julen är uppladdningen fram till fjärde advent. Vi tipsar om de bästa julmarknaderna att köpa handgjorda julklappar och smarriga delikatesser, både i stan och en dagsutflykt bort.

Stortorgets Julmarknad
Datum: Varje dag
Tid: Kl 10-18
Stortorgets julmarknad har sitt ursprung i de medeltida marknaderna i Stockholm och dagens julmarknad startade år 1837. Det gör den till den äldsta julmarknaden i Stockholm och Sverige. På julmarknaden hittar du ett fyrtiotal bodar som säljer karameller, konstsmide, julkorvar hantverk, sockervadd och keramik.

Operakällarens julmarknad
Datum: Fre, lör och sön
Tid: 11-18
Under fyra adventshelger bjuder anrika Operakällaren in till julmarknad på Jakobs Torg. Här kan besökare botanisera i vackra ting, godsaker och hantverk. I marknadsstånden dukas det upp härligheter som blir perfekta julklappar eller förfriskningar på plats. Marknaden består av flera bodar. Operakällaren huserar i två av dessa där gäster finner varm gulasch, saffransbullar och Operakällarens tryfflar.

Operakällaren anordnar en julmarknad utanför restaurangen med bodar som säljer godsaker, hantverk och andra potentiella klappar.

Bondens egen marknad
Datum: Lör-sön
Tid: Kl 10-15
Ekologisk julmat, närproducerade delikatesser, handstöpta ljus och massor av pyssel. Här handlar du både maten och klapparna direkt av producenterna. Marknaden återvänder varje år till Katarina Bangata på Södermalm och Tessinparken på Östermalm.

Norra Bantorget Julmarknad
Datum: 11-15 dec
Tid: Kl 16-19
En framtidssäkrad och skuldfri julkonsumtion är tidens melodi. Norra Bantorget bjuder in till en smak av framtidens hållbara samhälle i julskrud. Passa på att kika på den ljussatta julgranen av stålrör och lasersvärd. Köp smycken i metall och grönsaker från underjorden, plastbantade juldukar, ekologiskt julgodis och mycket mer.

Skansens Julmarknad
Datum: Lör-sön
Tid: Kl 10-16
Ingen julmarknadslista är komplett utan att man nämner Skansen! Skansens julmarknad är en riktig Stockholmstradition där du får uppleva en historisk julmarknad med klassiskt hantverk och slöjd, mat och godsaker. Ta tillfället i akt och dansa kring granen och julpyssla i verkstan.

Skansens julmarknad är en obruten tradition ända sedan 1903.

Julmarknad på Tullgarn
Datum: 13-15 dec
Tid: Kl 10-18
Tredje helgen i advent är det julmarknad på Tullgarn. I de vackra byggnaderna intill Tullgarns slott skapas en stämningsfull marknad med hantverk och delikatesser. Julkaffe serveras i Värdshuset. Under tre dagar vid Tullgarns slott saluför en rad skickliga hantverkare sina varor. Här finns också julens matvaror.

Julmarknad på Åkersberga Växtförsäljning
Datum: 14-15 dec
Tid: Kl 10-16
Stockholms största julmarknad har varit ett stående inslag sedan 2006. Här blandas genuint, traditionellt hantverk med nya hantverksformer. Allt från smide och fårskinn till keramik och knivslöjd. Med bara en vecka kvar till jul hittar du också ett stort utbud av mathantverk från lokala producenter samt tillverkning av polkagrisar. 

Sigtuna Julmarknad
Datum: Söndagar
Tid: Kl 11-16
Upplev genuin torghandel med allt som hör julen till inklusive en matmarknaden i Drakegårdens trädgård. Julmarknaden pågår under fyra söndagar mellan kl 11.00-16.00. Passa även på att besöka Sigtuna Museum och Rådhuset som har fri entré och samma öppettider som julmarknaden.

Sigtuna stads gator och torg med en äkta julkänsla från förr.

Julmarknad på Utö
Datum: 14-15 dec
Tid: Kl 10.30-16
I jul öppnar hela Utö upp och frossar i julmys. Handla fina julklappar till dig själv eller en vän i Hamnmagasinet och Kompassen, eller hos öns hantverkare som samlas i Gruvmuseet, ta en fika på Bakgården och köp med av alla härliga bakverk och julgodis. En värmande glögg eller en matbit finns på Dannekrogen eller Societetshusets julcafé. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.