Klassisk alpbäddning med svensk twist

Bildgoogla ”flufftäcke” och se hur feeden fylls med makalöst fluffiga, drömmiga bäddningar och rosiga sovfötter. Dunbolster – stora tunga duntäcken utan kanalsömmar – är en traditionell produkt som det senaste året fått en renässans. En bidragande orsak är det lilla svenska företaget Happy Fluffy Cloud med missionen att främja god sömn för fler. Men vad är ett dunbolster och varför har det blivit så populärt nu?

Dunbolster är ett tjockt tungt duntäcke utan sydda kanaler eller fack. Dunet kan röra sig fritt i täcket. Ett bolster är högt, varmt och fluffigt. Den som sovit på alphotell eller Gasthaus för några decennier sedan har säkert upplevt klassiska dunbolster. Stora kuddliknande täcken, inbäddade med sträckta linnelakan i rum med takbjälkar och fjärrkontroller stora som tegelstenar. Dunbolster är en klassisk bäddning i alpområden. Svenska Happy Fluffy Cloud designar och producerar moderna dunbolster och levererar sina sovmoln direkt från fabriken i Italien till kunder i hela Europa.

Sov längre och bättre

I ett dunbolster ligger fyllningen av dun och fjäder helt fritt. Det ger täcket höjd och mycket luft vilket genererar en mjuk värme med god cirkulation. Bolster är varmt men sällan svettigt. Det fluffiga dunbolstret är tungt – nästan fem kilo. Sömnen där under är rofylld och stilla. Många upplever att de sover längre och bättre under bolster.

Att bädda med dunbolster kräver en extra ”knyck” vid bäddning. Ett rejält skak! Då fördelas dun och fjädrar jämnt i täcket. Vid sängdags är det åter igen som att lägga sig under ett stort fluffigt moln. Täcket är så högt och fluffigt att inte ens nästippen syns. Sömnen blir lugn och trygg. Det fem kilo tunga bolstret ligger stilla ovanpå. Vanliga påslakan fungerar utmärkt. Ett dunbolster från Happy Fluffy Cloud mäter 155×220 centimeter, men påslakan i de flesta liknande storlekar passar. Det är inte så noga – täcket är högt och fyller ut lakanet uppåt. En fördel är om påslakanet är stängt med knappar eller snören nedtill. Då kryper bolstret inte ut när det skakas!

Happy Fluffy Cloud är ett helsvenskt varumärke med europeisk produktion

Bolstret är fyllt med 50% gåsdun och 50% gåsfjäder. Ursprunget är europeiska gårdar med matproduktion. Man tar alltså tillvara på en biprodukt. Inom EU lyder matproducerande gårdar under ett striktare djurskydd än dunfarmar i exempelvis Kanada och Kina.

Dunbolster skapar mys och värme

Ett dunbolster är en investering som med rätt hantering skapar mys och värme i många år. Bolstret går att tvätta i maskin och bör tumlas med tennisbollar helt torrt för att återfå sin fulla volym och spänst. Att vädra och skaka bolstret gör att det håller sig fräscht länge även utan tvätt. Man behöver inte tvätta så ofta. Eftersom många tillbringar mer tid hemma finns en längtan efter att ha det mysigt och tryggt. Ett bolster är en varm famn att krypa ned i. Dessutom en utmärkt film- och soffakompis! Att skapa ett vackert sovrum med hotellkänsla är ett sätt att drömma sig bort. Dessutom har den goda sömnen uppgraderats som en njutbar hälsokur. Vi sover mer, hellre – och bättre! Därför ligger ett fem kilo tungt sovmoln in på mångas önskelista just nu.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.