Fyra tips för kostnadseffektiva renoveringar

Att renovera hemma behöver inte ruinera dig – faktum är att det finns flera sätt att spara pengar i din renoveringsbudget samtidigt som man ändå kan få till ett fantastiskt slutresultat. Här delar Malin Granlund, VD och medgrundare av hantverkstjänsten Done, med sig av fyra tips för kostnadseffektiva renoveringar att inspireras av!

Efter att de senaste fyra åren ha följt tusentals renoveringsprojekt i nära dialog med allt ifrån målare, snickare, elektriker och golvslipare. Har Malin på Done noterat en ökad efterfrågan på kostnadseffektiva och hållbara renoveringar. Den genomgående trenden är att jobba med den grund som finns och förbättra denna. Istället för att riva ut och bygga nytt.

Renovera med microcement

En stor trend senaste åren har varit microcement. En cementbaserad beläggning som blandas med mineralpigment och vattenbaserade hartser. Resultatet är en slitstark och tunn yta med betongliknande finish. Som ger en härlig industrikänsla. Detta mångsidiga material har tidigare främst setts i badrumsrenoveringar. Men har senaste året letat sig fram även i andra delar av hemmet, såsom på bänkskivor, golv, väggar och trappor.

För just badrumsrenoveringar beskriver många hantverkare microcement som det mest kostnadseffektiva sättet att renovera ditt badrum. Istället för att riva ut hela badrummet och sedan lägga kakel och klinkers kan du alltså applicera microcement direkt på de flesta ytor vilket spar tid och pengar. Genom att skippa att riva ut hela badrummet kan du spara upp till 60% av kostnaden på en badrumsrenovering med microcement.

Måla om skåpsluckor och möbler

Istället för att köpa helt nya skåp eller möbler kan du spara pengar och reducera avfall genom att måla om befintliga skåpsluckor och möbler. Detta ger ett helt nytt utseende till ditt kök eller badrum med en betydligt lägre kostnad jämfört med att installera nya skåp.

Byt ut blandare

Kran, eller blandare som hantverkare kallar det. Kostar bara ett par tusen att installera med hjälp av en vvs-installatör och kan verkligen förhöja känslan i både kök och badrum. Faktum är att byte av blandare är en av de vanligaste jobbförfrågningarna rörmokare får. Och själva blandaren går att hitta i olika prisklasser. Gå ifrån den klassiska kromade blandaren och satsa på en matt svart, beige, mässing eller varför inte pastellfärgad?

Pastellfärgade blandare hittar du bland annat hos Toniton.

Byt ut knoppar och handtag i köket

Att förnya och fräscha upp köket behöver inte innebära en stor investering. Små åtgärder kan göra stora skillnader och resultera i en helt ny känsla. Genom att byta ut knoppar och handtag på dörrar, skåp och luckor kan du på ett snabbt och billigt sätt förnya köket men även andra rum i hemmet. Det här är den ultimata minirenoveringen i köket som du enkelt själv kan fixa!

Fräscha upp dina dina trägolv

Att slipa och ytbehandla trägolv är ett fantastiskt sätt att ge ditt hem ett nytt liv utan att behöva byta ut hela golvet. Denna metod sparar både pengar och kan göras på bara några dagar. Som plus i kanten kan det även höja värdet på ditt hem. En återupplivning av golv resulterar i att det ser så gott som nytt ut. Så om du vill renovera på ett kostnadseffektivt sätt är det här ett perfekt alternativ värt att överväga.

Härliga trägolv hos @Inedalsgatan

Förnya fogarna i badrummet

Om ditt badrum ser slitet ut på grund av missfärgade eller trasiga fogar, kan du fräscha upp utseendet genom att rengöra och förnya fogarna mellan kakelplattorna. Detta är en prisvärd renovering som kan göra en stor skillnad för badrummets helhetsintryck.

Förnya väggarna med dekorlister

Upptäck det magiska slutresultatet lister kan skapa på dina väggar! Genom att använda lister kan du på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt skapa en helt ny helhetsupplevelse av ett rum. Du kan ge ditt vardagsrum, sovrum eller kök en helt ny unik stil och känsla på bara några dagar. Och bäst av allt, det är enkelt att göra själv.

Vill du läsa mer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.