Så blir du en supernätverkare

Joanna Törngren Redebrandt har grundat och driver nätverket Nyfikna Investerare och är aktuell med Nyfikna Investerares Affärsängelnätverk, som nyss haft sin första nätverksträff. Joanna har arbetat med att bygga och leda olika typer av professionella kunskapsnätverk sedan 2007.

Från roller som bland annat vd för Unga Aktiesparare och nätverksansvarig på chefsnätverken EGN, Close och F5 har hon samlat på sig massor av bra nätverkskunskap och här delar hon sina främsta nätverkstips.

1. Var generös

Det allra viktigaste är att vara generös. Utgå från vad du kan bidra med i sammanhanget och inte vad du själv kan få ut av det! Känn glädjen i att vara bjussig och hjälpa en medmänniska.

2. Var snäll

Du blir ihågkommen för känslan du lämnar efter dig i magar och hjärtan snarare än vad du säger. Sprid lite kärlek på vår jord, ingen har fått för mycket kärlek!

3. Ha överseende

Alla har sin ryggsäck. Försök att inte döma någon som gör dig ledsen, utan tänk istället att den personen säkert gör så gott den kan utifrån sina förutsättningar och ta inte saker personligt i onödan. I barnuppfostran finns det något som kallas för regeln om x3, att man behöver säga minst tre positiva saker för varje negativ till ett barn. Istället för att se någon som en ”idiot” väljer jag att se den som ett barn – hur kan jag hjälpa detta lilla barn att förstå lite bättre?

4. Var nyfiken

Vi är bara människor. Att se, höra och bekräfta någon är oerhört underskattat. Var nyfiken och visa omtanke!

5. Fokusera inåt

Glöm inte att de allra flesta jämför sig med andra och är rädda att inte räcka till. Du duger precis som du är. Jämför dig inte med andra, utan fokusera inåt och på att bli den bästa versionen av dig själv – det är där din unikitet ligger.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.