Mindfully lanserar meditationsapp – utmanar de globala jättarna

Nu lanseras Mindfully, Sveriges nya meditationsapp!

Intresset för meditation och mindfulness växer globalt och i USA är mindfulness den snabbast växande hälsotrenden. Trots att vi i Sverige alltmer börjar förstå hur viktigt det är att ta hand om vårt mentala välmående så är det långt ifrån alla som mediterar, och många som mediterar har svårt att få till en regelbunden vana. Därför lanseras nu Mindfully, ett svenskt meditationsalternativ till de globala jättarna.

Idén att ta fram en svensk meditationsapp föddes av Johanna Båth. Tillsammans med Kenneth Båth kontaktade hin Axel Wennhall och Gustav Nord som driver Breathe In och Sveriges största podcast om meditation – Meditera Mera. Alla fyra delade visionen att få hela Sverige att upptäcka meditation för att hjälpa människor att leva mer närvarande och hälsosamma liv, men för att lyckas med det behövdes en svensk meditationsapp

— Det finns ett flertal internationella appar som gör ett bra jobb med att lära ut meditation och mindfulness. Men det har saknats en svensk app där användaren både kan lära sig att meditera och fördjupa sin närvaro med kunskap om meditation. Vi är övertygade om att tillgängligheten där användaren kan meditera när och var som helst, kan hjälpa till att få hela Sverige att upptäcka meditation och dess hälsofördelar, säger Johanna Båth, medgrundare och VD av Mindfully.

Coronapandemin har ökat efterfrågan

Under april 2020 ökade de tio största “mental awereness”-apparna i världen sina nedladdningar med två miljoner, jämfört med januari i år, och nådde nästan tio miljoner nedladdningar tillsammans. I Sverige är stressrelaterad psykisk ohälsa den vanligaste orsaken till nya sjukskrivningar enligt Försäkringskassan. Folkhälsomyndigheten ser dessutom att det psykiska välbefinnandet verkar ha minskat under covid-19 och att psykiska besvär ökar. Samtidigt har vetenskapen om meditation exploderat och idag finns det över 6800 internationella studier på ämnet. Forskning har visat att tio minuters regelbunden meditation hjälper att minska stress, öka fokus, stärka arbetsminnet och till och med stärker hjärnans kretsar för empati och lycka.

Vi är övertygade om att tillgängligheten där användaren kan meditera när och var som helst, kan hjälpa till att få hela Sverige att upptäcka meditation och dess hälsofördelar

— Det är dags för en ny folkhälsorevolution i Sverige. Precis som att vi kan få bättre kondition genom att springa har vetenskapen idag bekräftat att vi kan bli mer närvarande och må bättre med hjälp av meditation. Korrelationen mellan vårt välmående och närvaro har bekräftats i otaliga studier, men det inte många vet är att närvaro är en färdighet som går att öva upp, säger Axel Wennhall, som är medgrundare och meditationslärare i Mindfully.

Sveriges största meditationsapp

Mindfully är med sin katalog med över 200 på svenska, Sveriges största meditationsapp. Här kan man lära sig att meditera på Mindfullys meditationsresa som pedagogiskt tar med användaren, steg för steg. Här hittar man meditationer efter hur man mår, till exempel om man är stressad, orolig eller har svårt att sova. Men det finns också meditationer för olika utmanade situationer i livet som inför första dejten, en helg med svärföräldrarna eller om man måste jobba hemifrån nu under pandemin.

Det som skiljer Mindfully från i princip alla andra meditationsappar är att den även innehåller en kunskapsdel.

Här kan användarna fördjupa sig genom att lyssna till avsnitt från Sveriges största podcast om meditation, Meditera Mera. Här kan också användaren lära sig teorin bakom meditation genom att lyssna på instinkter som innehåller etiska reflektioner samt vetskapen om meditation. Mindfully har även samlat vanliga frågor och svar så att man enkelt kan komma igång.

Fördjupa dig med Sveriges ledande experter

I appen kan användarna dessutom fördjupa sig tillsammans med några av Sveriges främsta experter inom meditation, mindfulnessnoch närvaro i olika meditationsserier.

  • Bengt Renander som driver Närvaropodden, är författare och samtalscoach har tagit fram meditationsserien Närvaroskolan.
  • Camilla Sköld som är medicine doktor i neurovetenskap och grundare av Center for Mindfulness Sweden har tagit fram meditationsserien Självmedkänsla.
  • Daniel Ek som grundat Vänskapslabbet, är led. psykolog och författare har tagit fram en meditationsserie om relationer som heter Social Mindfulness.

Prova Mindfully meditationsapp gratis i sju dagar

Mindfully finns att ladda ner både via App Store och Google Play och är kostnadsfri i sju dagar. Därefter kostar abonnemanget 99 kr i månaden, 995 kr för ett år eller 2995 för den som vill teckna livstidsabonnemang. Mindfully har även ett lanseringserbjudande där ett årsabonnemang endast kostar 595 SEK.

— Mindfully är för den som är stressad, har svårt att sova eller känner oro och ångest – men potentialen är betydligt mycket större än så, säger Axel Wennhall, medgrundare av Mindfully. Det kan bli livets mest spännande äventyr. Mindfully är appen för den som vill öva sig på att uppleva mer av livet istället för att fastna i tankar kring det förflutna eller framtiden. Om du inte är närvarande missar du ditt eget liv. Vad kan vara viktigare än det?

Tips för att komma igång och meditera från Mindfully

1. Tiden
I början spelar det ingen roll hur länge du mediterar. Världens främsta hjärnforskare inom meditation Richard J. Davidson har sett att så lite som tre minuters regelbunden meditation ger resultat. Hellre en minut än inget alls.

2. Börja om
Det viktigaste knepet för att skaffa sig en vana är att inte lyckas hålla en streak. Det är att börja om igen när vi missar en eller ett par dagar. Meditation lär dig också konsten i att börja om. Vi är människor och inte robotar, så vi glömmer alla bort.

3. Var snäll mot dig själv
Många som börjar meditera tror att de misslyckas för att de tänker hela tiden, men det är tvärtom. Det är framgång att bli medveten om det. Våra tankar kan vara galna, så ha intentionen att vara snäll mot dig själv. Alltid!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.