Ta hand om din hud på bästa sätt (annons)

I samarbete med Australian Bodycare

Om du vill vårda din hud, på allra bästa sätt, så är det rätt smart att göra det med naturliga produkter. Något som är riktigt bra för dig som har hudproblem, det är tea tree oil.

Om du vill hitta flera olika produkter som innehåller detta, så finns det hos Australian Bodycare. Tea tree oil är från början en eterisk olja som använts i århundraden i Australien. Bland annat har den bakteriedödande egenskaper. Det gör att den kan bota olika hudåkommor.

Så kan du använda tea tree oil

Det är från växten Melaleuca alternifolia som man utvinner eteriska tea tree oil. Växten är något som ursprungsbefolkningen Aboriginer i Australien länge använt sig av. Det är som en slags medicinväxt. Under 1700- talet kom dess användning att spridas något, men vanlig blev den först när forskare Arthur Penfold publicerat de första rapporterna om dess antimikrobiella verkan och det under 1920- talet. Än idag är denna oljan uppskattad av många. Det går att använda oljan som den är samt att den kan vara en ingrediens som återfinns i olika hudvårdsprodukter med mera. Här nedan kan du läsa om hur och var du kan använd dig av denna olja.

Fotvård

Något som kan vara bra att göra, det är att tillsätta eterisk tea tree oil i ett fotbad. Det kan bland annat vara bra för dig som lider av lindrig nagel- och fotsvamp. Du kan då göra detta varje kväll, tills det försvinner. Efter fotbadet kan du även med fördel smörja dina fötter med lite kokosolja och ett par droppar tea tree olja.

Munvård

Tea tree olja återfinns också i många munvårdsprodukter. Bland annat finns det i vissa tandkrämer och munvatten. Det för att det har en antibakteriell verkan. Du kan även använda ett par droppar tea tree oil i ett glas vatten och gurgla. För att få en fräschare andedräkt och för att eliminera bakterietillväxt. Se bara till att du inte sväljer det, utan spotta ut det.

Hudvård

Tea tree-olja är även något som återfinns i produkter som är antiinflammatoriska samt
antibakteriella. Det är inte ovanligt att det finns i produkter för fet hy eller hy med acne. Oljan går
även bra att använda för skärsår, munsår och vårtor.

Mot förkylningar

Om du drabbats av förkylning, influensa eller bihåleinflammation, så kan det vara bra för dig att använda tea tree olja. Du kan till exempel göra ett ångbad, för att få lättare att andas. Det går även ta ett par droppar i en näsduk och andas in. Det kan verka lugnande mot rethosta samt att oljan verkar slemlösande.

Satsa på bra produkter med tea tree oil

Om du vill ha bra produkter med denna olja så kan du hitta det hos Australian Bodycare. Alla deras produkter är självklart baserade på naturliga, aktiva ingredienser. Alla produkter är noga utvalda. för sina olika bra effekter. Det som de satsar på allra mest är just deras naturliga Australian tea tree oil.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.