Så får du drömhåret lagom till sommaren

Följ de här tipsen för garanterat vackert sommarsvall

Krulligt eller rakt? Långt eller kort hår? Zink, sidenkudde och hälsosamma fetter kommer ta ditt hår till nya höjder. Oavsett hårtyp får du inte missa hälsokedjan Lifes beautyhacks för ett vackert svall.

Vissa dagar agerar håret som en egen person som tvärt bestämt sig för att vägra samarbeta. En sådan dag vill du kanske helst av allt gömma det frissiga svallet under en mössa. Det fungerar visserligen bra under de kyligare månaderna. Men som alternativ guidar Hälsokedjan Life dig genom fem simpla hårhacks som kommer ge ditt hår nytt liv.

– Hur väl vi tar hand om oss påverkar även vårt yttre. Hud och hår är känt för att påverkas just av exempelvis kost och sömn. Allt hör ihop och det är lätt att glömma bort att ge just håret extra kärlek. Håret utsätts ofta för värme och produkter som kanske inte alltid ger de bästa förutsättningarna. Förutom en balanserad kost kan extra vitaminer hjälpa till på traven även för håret, säger Maria Wiberg, hälsorådgivare på Life.

Fem beautyhacks för ett vackert hår

1. Tvätta inte håret för ofta
Du har säker hört det förr men här kommer en påminnelse. Schamponering sliter på håret mer än du tror. Och för dig som snabbt får flottigt hår kan det här tipset faktiskt vara räddningen. Genom att vänja håret vid tvätt två till tre gånger i veckan så kommer de naturliga oljorna i hårbotten också vänja sig vid det.

2. Sidenkudde är både lyxigt och skonsamt
Vill du lyxa till det lite extra så är ett hett tips att prova sidenkudde. Den är skön att sova på, känns riktigt lyxigt, och är dessutom som en dröm för håret. Siden minskar friktionen mellan kudde och hår när du sover och är därför mer skonsamt. Detta gör så att färre hårstrån bryts av under natten. Gillar du att ha håret uppsatt är även en sidenscrunchie att rekommendera.

3. Torrschampo – räddaren i nöden
Om man har tunna och fina hårstrån får man generellt snabbare flottigt hår. Kanske fungerar det inte enbart med att försöka avvänja håret från tvätt för ofta. Då är torrrschampo din räddare! För bäst effekt bör det användas på rent hår. Det agerar då som en förebyggare mot flottigt hår. Sen är det bara att bättra på när det behövs. Tips – det finns små torrschampoflaskor som passar utmärkt i handväskan!

4. Investera i bra produkter som passar din hårtyp
Ett rakt hår behöver nödvändigtvis inte samma produkter som ett lockigt hår. Rådfråga din frisör om vilka produkter som är bäst för just ditt hår. Hårolja och värmeskydd är dock två produkter som alltid borde finnas i ditt badrumsskåp. Olja är vårdande och bidrar till att håret inte upplevs torrt, och det hjälper dig att få kontroll på friss och elektriskt hår. Värmeskyddet behövs eftersom det lägger sig som en skyddande hinna så att inte värmen får direktkontakt med dina hårfiber. Använd alltid det när du ska platta, locka eller föna håret.

5. Kosttillskott
För att uppnå det där lilla extra kan man ibland behöva lite hjälp på traven. Då är ett kosttillskott utmärkt att använda. För starten för ett vackert och friskt hår börjar på insidan. Zink och Selen är de ultimata räddarna för ett vackert svall.

Tips på tre kosttillskott för håret

1. Life Silica + B-vitamin effekten.
Med hela 7 olika B-Vitaminer som stärker
Life Life Silica + B-vitaminer är ett högdoserat tillskott med 100 % naturligt kisel som bidrar
till normala naglar och normalt hud och hår.

2. Life Selen
Life Selen innehåller organiskt och aminosyrebundet selenmetionin, det vill säga selen bundet till aminosyran metionin. Selen bidrar bl a till att bibehålla normalt hår och normala naglar, samt normal sköldskörtelfunktion.

3. Life Hårform
En blandning av vitaminer, växtextrakt och aminosyran lysin, samt zink som bidrar till att bibehålla hår, hud och naglar i normalt skick.

Kosttillskott ersätter inte en varierad kost.
Det är viktigt med en balanserad kost och hälsosam livsstil.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.