Bolt inför nya priser och lanserar stans billigaste taxi

Ger förare bättre förutsättningar och möjlighet till fler körningar

Nils Wikmark och Albin Grkovic. Foto: Erik Lundback

Bolt meddelar att de från och med idag sänker sina priser med 10 procent för Bolt standard, 9,5 procent för kategorin Economy och 18 procent för sin premiumkategori. Prisjusteringen innebär att alla resor i dessa kategorier blir billigare samtidigt som kategorin som heter “Economy” blir billigast i både Stockholm och Göteborg.

Målet med prisjusteringarna är att kunna erbjuda Bolts förare fler körningar. För resenärer som åker med Bolt innebär prisjusteringen även att man får tillgång till det mest prisvärda resealternativet just nu med taxi i Stockholm och Göteborg.

Kombinationen pris och service är viktig för oss förare och vi ser en stor fördel med app-plattformen. Det ger Bolt möjlighet att anpassa och uppdatera erbjudandet så att de gynnar oss förare.

– Vi eftersträvar alltid att våra förare ska få de bästa möjliga förutsättningar. Nu sänker vi priserna ytterligare och genom att förarna själva kan välja när de vill köra Bolt Economy kan vi erbjuda en helt marknadsdriven lösning. Med Bolt Economy hoppas vi att de får den flexibilitet de önskar och att det leder till fler kunder, säger Nils Wijkmark chef för norra Europa på Bolt.

Appbaserade Bolt erbjuder även eldrivna food pods och de senaste scootermodellerna

Som resenär kan man sedan en tid tillbaka även välja att dricksa sin förare om man upplever att man fått god service. En relativt ny funktion som införts av Bolt för att stötta förare under en period som har varit påfrestande.

Göteborgare mer generösa med dricks

Bolts senaste statistik visar att summan dricks varierar stort mellan Stockholm och Göteborg bland Bolts förare. Göteborgare dricksar både 7 procent mer och 22 procent oftare än Stockholmare. Det genomsnittliga dricksbeloppet är 25 kronor i Sverige. En av Bolts förare som fått dricks av resenärer på fler än hälften av sina sina körningar heter Peter och kör taxi åt Bolt i Göteborg.

– Kombinationen pris och service är viktig för oss förare och vi ser en stor fördel med app-plattformen. Det ger Bolt möjlighet att anpassa och uppdatera erbjudandet så att de gynnar oss förare. Jag är jättenöjd med approachen från Bolt, säger Peter.

 


Om Bolt

Bolt, som tidigare gick under namnet Taxify, är Europas ledande mobilitets–plattform med fokus på att underlätta, effektivisera och göra transportmarknaden mer pålitlig. Bolaget är grundat av Markus Villig och lanserades 2013. Det är ett av de snabbast växande transport-plattformarna i Europa och Afrika och bland investerarna finns Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital samt TransferWise medgrundare Taavet Hinrikus. Globalt har Bolt 30 miljoner användare i över 35 länder och 150 städer. Läs mer på www.bolt.eu.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.