EsterCare gör det enklare för kvinnor att söka vård för sina problem

EsterCare är ett digitalt hälso- och sjukvårdsbolag som hjälper personer med besvär inom kvinnohälsa. För att kunna bistå flera har de nu valt att lansera en app – med fokus på att förbättra hälsan och för att ge en djupare förståelse för kroppen.

För att göra det enklare att söka vård för kvinnor har EsterCare startat upp ett digitalt hälso- och sjukvårdsbolag. Det fokuserar på digital vård samt förbättrad hälsa och förståelse för sin egen kropp. Via appen kan du få vård av gynekologer, barnmorskor och sexologer. Idéen föddes när de upptäckte att mycket av kvinnors problem kan bli hjälpa av gynekologer och barnmorskor utan en fysisk undersökning. I kombination med att många som söker kvinnovård inte får den hjälp de behöver.

Bakom EsterCare

Bakom EsterCare är systrarna Lydia Graflund, vd och medgrundare, och Helena Graflund Lagercrantz, medgrundare och medicinsk chef. Lydia har en masterexamen i Business Management från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som affärsområdeschef på Klarna och Checkin.com. Och som affärsutvecklingschef på Nelly.com. Helena är utbildad specialistläkare inom förlossningsvård och gynekologi, och har jobbat många år på Danderyds sjukhus. Med sig har de även Björn Helgeson, CTO och medgrundare, som tidigare jobbat som teknisk chef på byrå i Stockholm samt drivit startup inom vårdsektorn.

Stort behov av kvinnovård

– I dagsläget är det många som har ett stort behov av kvinnovård, men det finns inte tillräckligt mycket resurser ute i landet för att täcka behovet. Genom EsterCare får du träffa en specialist direkt i appen som kan hjälpa dig med alltifrån svampinfektion och bakteriell vaginos till PMS och klimakterierelaterade besvär, säger Lydia Graflund.

Gynpodden

Systrarna Graflund står även som upphovsmakaren av podcasten “Gynpodden”, där de lyfter faktabaserade och vetenskapsbaserade perspektiv rådande kvinnokroppen. I varje avsnitt bjuder de in en expert inom ett ämne som de djupdyker i. Podcasten släpps veckovis, har ca 8 000 – 10 000 lyssningar per avsnitt och har släppt 34 avsnitt hittills.

– Utöver att faktiskt hjälpa kvinnor med vård för sina hälsoproblem vill vi nå ut med information genom utbildning. Många kvinnor går runt och mår dåligt, och vet inte att det finns hjälp att få för sina problem. Dels för att det är svårt att nå rätt vårdkompetens. Men också för att det här området inte är tillräckligt belyst. Vi måste prata mer om vad man bör söka hjälp för som kvinna, säger Helena Graflund Lagercrantz.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.