Rom, Barcelona eller London? Upplevelserna du inte få missa

Artikeln innehåller annonslänk

Städer som Rom, Barcelona och London har otroligt många sevärdheter och evenemang att erbjuda. För att uppleva mer på resan och inte missa de bästa attraktioner är det bra att förboka utflykter och evenemang. Du kan förboka det mesta hos hellotickets.se, från de viktigaste sevärdheterna till spännande och annorlunda upplevelser.

En del städer har även begränsat antal platser per dag till vissa attraktioner. I högsäsong kan det därför vara extra bra att förboka. Du slipper slösa timmar av resan i ringlande köer och får ut mer av tiden på resmålet.

Rundturer i Rom som du inte får missa

Är du sugen på att resa och uppleva olika destinationer är du inte ensam. Resandet har tagit fart igenom och trycket på resor har ökat lavinartat. Rom är ett av de riktigt populära resmålen som lockar resenärer från hela världen året om. Två guidade rundturer som gör resan speciell, som även går att förboka är Vatikanen och Colosseum med Forum Romanum inifrån.

Guidad tur i Vatikanen med ett besök i Sixtinska kapellet

Att besöka Vatikanen med Sixtinska kapellet och med en guide som verkligen kan förklara är ovärderligt. Inte bara för du får veta många av de hemligheter Vatikanen ruvar på, symboliken och religiösa symboler får plötsligt eget liv. En expertguide skapar en förståelse för en av de mest mytomspunna platserna i världen. Trycket är ofta högt på biljetter och för att slippa bli besviken när du väl är på plats i Rom så bör du förboka din guidade tur.

Colosseum – en resa till gladiatorernas Rom

Nöj dig inte med att ta kort på Colosseums fasad utifrån, boka en guidad tur med möjlighet att resa i tiden. Du kan vandra på läktarna, till och med besöka arenan där gladiatorerna kämpade. När du väljer guidad tur får du ut mer av upplevelsen. Den historiska kontexten förklaras och antika Rom blir åter levande. Missa inte att uppleva en guidad promenad genom Forum Romanum, romarrikets ekonomiska och sociala centrum.

Rundturer i Barcelona – magisk realism utan köer

Att besöka Barcelona är omåttligt populärt. Staden som andas magisk realism med ringlande romantiska gränder som möter trendiga barer och medelhavsstränder. Det är smidigt att förboka besöket till Sagrada Familia, La Pedrera och Park Güell. Framför allt om ni är flera som vill uppleva Gaudís mästerverk eller du reser med barn. För Barcelona kan även bjuda på riktigt långa köer i hettan under högsäsong.

En dagsutflykt som ramar in resan är Montserrat som erbjuder en naturupplevelse utöver det vanliga. Berget Montserrat stoltserar med sina över 1 200 meters höjd och har en sågtandad formation. Förutom att uppleva den säregna naturen kan du besöka Montserrats kloster som har en speciell plats i Spaniens historia och kombinera med att besöka vingårdar.

Missa inget i London – förboka dina upplevelser

London är lite av alla kontinenter samlade i en enda stad. Dessutom finns mycket på behändigt avstånd. Shoppa, gå på museum, se teater eller musikaler i världsklass och upplev Londons nattliv. London låter dig göra mycket på lite tid, framför allt om du förboka dina upplevelser.

Är du Harry Potter-fantast eller vill överraska någon som är?

Det finns flera olika upplevelser i Harry Potters värld och för alla åldrar. Bland annat kan du välja en heldagsutflykt där ni får besöka Harry Potter Warner Bros. Studio Tour London. Upplev hur det är att vara på Hogwarts och testa att åka Hogwartsexpressen. Du får uppleva magi och lära dig hur specialeffekterna skapades.

Överraska med en kryssning på Themsen

Det finns olika varianter av kryssning som matchar olika preferenser. Vill du överraska med ett romantiskt inslag när ni är i London är en kryssning på Themsen en speciell upplevelse. Välj en lite mer exklusiv och privat middag i solnedgången med panoramautsikt över ett upplyst London. Ni kan njuta av flera rätter och rama in kvällen med ett glas champagne.

Det finns även kryssningar med klassiska engelska afternoon tea. Samtidigt som ni intar klassiska scones med alla tänkbara tillbehör, kakor och traditionella smörgåsar glider ni förbi klassiska landmärken.

Varför boka utflykter och biljetter i god tid?

Populära resmål tenderar att bli riktigt välbesökta året om. Vissa perioder i högsäsong kan det bli mycket svårt att få biljetter till entréer eller evenemang. När du förboka slipper du oroa dig och framför allt slösa tid i köer.

Att ha en guide som talar ett språk du behärskar ger även utflykten lite extra mening. När du förbokar vet du att du kan ägna dyrbar tid åt att njuta av resan.

Vill du läsa mer? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.