Östermalms Saluhall står redo för efterlängtad återinvigning

En av Sveriges mest anrika och kulturhistoriska byggnad står nu redo och erbjuder den nya saluhallen.

Nu står den nyrenoverade saluhallen vid Östermalmstorg redo. Efter en omfattande och tidskrävande renovering erbjuder den nya saluhallen flera nya butikskoncept och nya restauranger med egna uteserveringar mot Nybrogatan och Humlegårdsgatan, vilket ger torget och området helt nytt liv. Handlarna ser fram emot att välkomna alla förväntansfulla gäster!

En av Sveriges mest anrika och kulturhistoriska byggnader som invigdes år 1888 har under fyra års tid genomgått en totalrenovering. Ägaren Stockholms stad har lett renoveringsarbetet tillsammans med Mark Humphreys, Tengbom, som har ansvarat för utformningen. Ambitionen har varit att göra saluhallen mer energieffektiv, modern och hållbar och samtidigt bevara saluhallens tidstypiska karaktär och ursprungliga design från 1800-talet.

Saluhallens ursprungliga stjärnformade planlösning har återuppbyggts för ett bättre flöde och de ursprungligt målade budskapen på saluhallens väggar har tagits fram, vilka påminner om saluhallens historia. Även leveranser och sopsorteringen får ett energieffektivt och bättre logistiskt flöde, vilket är mer miljövänligt och mindre störande för gäster och närboende.

– Alla vi handlare ser fram emot saluhallens nya lösning där vårt mål är att fortsätta attrahera våra bästa kunder men även vidga den nya publiken. Vi är stolta över vår saluhall och vi vill fortsätta leverera det vi står för; tradition, kvalitet och personlig service. Det är många av oss som driver familjeföretag och som har verkat i flera generationer.

Elmqvist är fjärde generationen som finns i saluhallen, så jag har sett alla förändringar som gjorts under min livstid, säger Ulf Elmqvist, ordförande för Östermalmshallens Företagarförening.

En stor nyhet för saluhallen är att det tillkommit flera nya spännande butikskoncept och restauranger. Under våren kommer det att öppna uteserveringar mot Nybrogatan och Humlegårdsgatan – Stockholms nya restauranggator med mångfacetterade gastronomiska utbud. Saluhallens nya koncept är Arla Unika som öppnar en ost-, kaffe-och vinbar med fokus på deras premiumsortiment och Beirut Café, som fått en restaurangdel med rotisserie och uteservering mot Nybrogatan.

Bageriet och pâtisseriet Ma Tante är ett stenungsbageri och café som erbjuder härliga bröd och bakelser som bakas på plats. Robert’s Coffee byter ägare och namn till Paulas, som blir café och vinbar med fokus på kaffe, te, vin och mat. Även Melanders lanserar och öppnar ett helt nytt restaurangkoncept i april – Feira, som kommer att servera spanska fiskrätter inspirerade av Galicien och havet utanför.

Vi kommer att erbjuda ett modernt libanesiskt kök och vårt nya tillskott är rotisseriet som vi ser mycket fram emot. I vår nyrenoverade restaurang kommer vi även ha en fullskalig bar där vi kommer att erbjuda drinkar med inspiration från det libanesiska köket, säger Suzy Karroum, en av ägarna till Beirut Café.

Östermalms Saluhall är en av Sveriges största turistattraktioner, som har fått stor internationell uppmärksamhet och har varit en favoritdestination för turister från världens alla hörn genom åren.

Det är inte förvånande med tanke på det välkända och omtyckta utbud av handlare som har funnits i saluhallen sedan flera generationer tillbaka. Lisa Elmqvist har sedan 1920-talet varit en del av Östermalms Saluhall och drivs idag av den fjärde generationen i familjen.

Öppettider butiker
Mån–Fre: 09.30 – 19.00
Lör: 09.30 – 17.00
Sön: Stängt

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.