Har du testat den hälsosamma pizzatrenden?

Den hälsosamma pizzan från For Real! Foods med brödfri botten bakad på svenskodlad vitkål eller svensk kvalitetskyckling är redan ett självklart val för många medvetna pizzaälskare. Nu lanseras hela sortimentet på nytt, i ny förpackning med uppdaterat recept.

Att pizzatrenden från USA, där den traditionella botten bytts ut mot brödfria varianter, kommit till Sverige är glädjande för alla pizzaälskare som vill ta sig en god slice samtidigt som de boostar kroppen med näring. Enligt en ny studie kommer mer än 40 procent av den energi vi svenskar äter från ultraprocessad färdigmat med lite näring och hög andel socker. Men just fryspizzan finns nu som en nyttig njutning tack vare två svenska hälsoentreprenörers ihärdiga experimenterande i den lilla fabriken i båthallen i Skärhamn.

Suget efter de hälsosamma pizzorna är stort

Bara i år väntas hela 100 000 pizzor lämna frysen för tallriken. Fryspizzorna bakas utan tillsatser med noga utvalda råvaror, en stor mängd passion och är fyllda av nyttigheter. Förutom att de innehåller en betydande mängd av hela 20 vitaminer och mineraler, så är de helt fria från spannmål och gluten. Pizzan är även rik på protein och en källa till fibrer. Nu lanseras sortimentet med uppdaterat recept i såväl bottnar som toppings – nya smaksensationer som bara måste provsmakas.

En hälsosam variant

Pizza är bland det godaste som finns. Med målet att skapa en hälsosam variant som gör det möjligt att njuta ofta, skapade vi For Real! Foods brödfria pizzor. Jag tror att vi i Sverige kommer att haka på trenden med nästa pizzageneration eftersom de flesta idag är medvetna om att maten vi äter påverkar vårt mående, hälsa och prestation. Med de nya recepten har vi förfinat både smak och konsistens ytterligare mot våra tidigare varianter – nyttig pizza har aldrig smakat så gott som nu, säger Daniel Nowak, VD For Real! Foods.

Pizzorna kommer i fem färdigtoppade varianter, 3 med vitkålsbotten och 2 med kycklingbotten, i smakerna Mozzarella Pesto, Taco (kyckling, grön paprika och jalapeño) Verdure (mozzarella, pesto, grillad zucchini, squash och paprika) samt Capricciosa. För de som vill skapa sin egen nyttiga favoritpizza säljs vitkålsbottnarna utan topping i tvåpack. Här är receptet till en oemotståndligt god och brödfri löjromspizza – perfekt som tilltugg på höstens mingel.

Brödfri Löjromspizza

Du behöver:

1 paket For Real! Foods Pizzabottnar – Vitkålsbotten Löjrom
2 Fasta potatisar
2,5 dl Crème fraiche
1 Rödlök
1 Citron
Salt & peppar
Riven parmesan
En knippe dill
Olivolja

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåten/pizzastenen stå i ugnen under uppvärmning.
2. Bred på crème fraiche på bottnarna hela vägen ut i kanten och strö över parmesan.
3. Skär potatis i tunna skivor, gärna med mandolin, och fördela på pizzan.
4. Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen på bakplåtspapper i ca 6 min.
5. Toppa med hackad rödlök, löjrom, crèmefraiche, dill, citronskivor, salt och peppar.

Vill du läsa mer? Klicka här.

Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.