Dålig dag? Här är 9 enkla tips som gör din dag bättre

Vi har alla någon gång haft en dålig dag och vissa stöter på den mer än andra. Ett snedsteg under dagen behöver inte betyda att den blir dålig rakt igenom. Ibland krävs det inte mycket för att få ny energi och ändra riktning för sina tankar. Vi listar åtta knep som snabbt får din dag på banan igen.

Alla har vi haft dåliga dagar, och vet du, det är fullt normalt att ha dåliga dagar. Man måste dessutom få tillåta sig själv att ha en dålig dag då och då. Men ibland kan man ta till enkla knep för att göra dagen bättre. Vi har sammanfattat 8 enkla tips för att undvika att ha en helt dålig dag:

1. Ta kontroll över din dag

Inse att du har kontroll över ditt liv och låt inte en dålig start förstöra hela dagen. 99 % av alla dåliga dagar kommer från att man tillåter andra att påverka ens humör och beteenden – inte av att du själv tar kontrollen och bestämmer dig för att ha en dålig dag. Du har nycklarna till dina egna tankar och handlingar så det spelar ingen roll vad som har hänt – så ta befälet och ge inte upp.

2. Den berömda duschen

Vaknat på dåligt humör? Ta en dusch! Genom att tvätta dig och ta hand om dig själv så kommer du snabbt på andra tankar och du känner dig som en ny människa efteråt. Dessutom så piggar en dusch till dig och du glömmer snabbt att din morgon började lite halvdant.

3. Vatten, vatten och vatten

Drick två stora glas vatten innan du fortsätter dagen! Vi underskattar ofta hur mycket vår kropp behöver vätska. Är man uttorkad så blir man lätt grinig och lite extra känslig, så istället för att komma på olika anledningar till din lättretlighet så testa först med något så enkelt som ett glas vatten.

4. Höj blicken

När dagen inte går som den ska och negativiteten börjar hoppa in i tankarna så är det lätt att man fastnar vid detaljer och håller blicken låg. Försök därför att lyfta blicken och få en helhetsbild av vad som finns runt omkring dig, det brukar få tankarna att ändra fokus och du får lättare nya perspektiv inför din vardag.

5. Humor

Ta en paus, gå till toaletten och kolla dig själv i spegeln. Viska ”hey hey hey gorgeous” till din spegelbild och ge dig själv en blinkning. Urlöjligt tänker ni? Störtskönt tänker vi! Lite humor suddar lätt bort negativt humör.

6. Slappna av i kroppen

Sänk axlarna och ta fem djupa andetag. När vi tycker att vi stött på problem så spänner vi oss i kroppen och det är ofta undermedvetet. Försök att få ned axlarna så långt från dina öron som möjligt, rulla dem bakåt och andas ner till magen. Fem minuter av en sådan avslappning och din dag kan gå tillbaka till rätt stig snabbare än väntat.

Foto: Yin&Yang Studios

7. Byt miljö

Känns dagen ändå som att den inte vill ge sig av med negativitet och outhärdlighet? Försök med en miljöomväxling så kan det genast bli bättre energi. Genom att byta miljö så blir vi stimulerade av nya vyer och kommer in på nya tankebanor. Kanske hittar du inspiration genom att bara byta skrivbord från ena ändan av rummet till ett annat.

8. Hälsa på en främling

Hälsa glatt och högt på någon du aldrig träffat tidigare, vilket ofta gör att personen blir gladare. I hissen, i matkön, påväg från kaffeautomaten eller i korridoren. Interaktion med människor, och gärna nya människor ger dig sprillans ny energi och impulser vilket är perfekt för att hindra en dålig dag!

9. Rör på dig!

Att röra sig, antingen genom att gå en promenad eller höja pulsen ytterligare, är nästan en garanti för att bli på bättre humör. Gärna ute i friska luften!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.