fbpx

Åtta enkla tricks som stoppar din dag från att bli ”dålig”

Vi har alla någon gång haft en dålig dag och vissa stöter på den mer än andra. Ett snedsteg under dagen behöver inte betyda att den blir dålig rakt igenom. Ibland krävs det inte mycket för att få ny energi och ändra riktning för sina tankar. Vi listar åtta knep som snabbt får din dag på banan igen.

1. Ta kontroll över din dag
Inse att du har kontroll över ditt liv. 99 % av alla dåliga dagar kommer från att man tillåter andra att påverka ens humör och beteenden – inte av att du själv tar kontrollen och bestämmer dig för att ha en dålig dag. Du har nycklarna till dina egna tankar och handlingar så det spelar ingen roll vad som har hänt – så ta befälet och ge inte upp.

2. Den berömda duschen
Vaknat på dåligt humör? Ta en dusch! Genom att tvätta dig och ta hand om dig själv så kommer du snabbt på andra tankar och du känner dig som en ny människa efteråt. Dessutom så piggar en dusch till dig och du glömmer snabbt att din morgon började lite halvdant.

3. Vatten, vatten och vatten
Drick två stora glas vatten innan du fortsätter dagen! Vi underskattar ofta hur mycket vår kropp behöver vätska. Är man uttorkad så blir man lätt grinig och lite extra känslig, så istället för att komma på olika anledningar till din lättretlighet så testa först med något så enkelt som ett glas vatten.

4. Höj blicken
När dagen inte går som den ska och negativiteten börjar hoppa in i tankarna så är det lätt att man fastnar vid detaljer och håller blicken låg. Försök att lyfta blicken och få en helhetsbild av vad som finns runt omkring dig, det brukar få tankarna att ändra fokus och du får lättare nya perspektiv inför din vardag.

5. Humor
Ta en paus, gå till toaletten och kolla dig själv i spegeln. Viska ”hey hey hey gorgeous” till din spegelbild och ge dig själv en blinkning. Urlöjligt tänker ni? Störtskönt tänker vi! Lite humor suddar lätt bort negativt humör.

6. Slappna av i kroppen
Sänk axlarna och ta fem djupa andetag. När vi tycker att vi stött på problem så spänner vi oss i kroppen och det är ofta undermedvetet. Försök att få ned axlarna så långt från dina öron som möjligt, rulla dem bakåt och andas ner till magen. Fem minuter av en sådan avslappning och din dag kan gå tillbaka till rätt stig snabbare än väntat.

7. Byt miljö
Känns dagen ändå som att den inte vill ge sig av med negativitet och outhärdlighet? försök med en miljöomväxling. Genom att byta miljö så blir vi stimulerade av nya vyer och kommer in på nya tankebanor. Kanske hittar du inspiration genom att bara byta skrivbord från ena ändan av rummet till ett annat.

8. Hälsa på en främling
Hälsa glatt och högt på någon du aldrig träffat tidigare. I hissen, i matkön, påväg från kaffeautomaten eller i korridoren. Interaktion med människor, och gärna nya människor ger dig sprillans ny energi och impulser vilket är perfekt för att hindra en dålig dag!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Träning med Kamperhaug: Kom igång enkelt och utan vikter