Maximera reseupplevelsen i vinter med resekort

Artikeln innehåller annonslänk

Bali är ett populärt resmål under vintern.

Vintern drar sakta in över landet och många svenskar börjar drömma sig bort till varmare länder. I samband med att du planerar din nästa semesterresa kan du vidta vissa enkla åtgärder för att få en bättre reseupplevelse för pengarna.

Bör du skaffa ett resekort?
Allt fler väljer billigare boenden genom bland annat Airbnb framför mer kostsamma hotellvistelser. Det finns dock mer du kan göra för att bokstavligt talat få mer valuta för dina pengar. Om du ofta är ute och reser kan det löna sig att införskaffa ett resekort, men är dessa kreditkort gynnsamma för alla resenärer?

För den som reser mycket kan det löna sig att införskaffa ett resekort. Ett sådant kreditkort kan nämligen ge dig billigare resor, rabatter på vissa hotell och restauranger, tillgång till flygplatslounger och andra förmåner.

Vilket resekort du bör välja beror till stor del på hur mycket du reser och hur lojal du är gentemot vissa varumärken, såsom ett specifikt flygbolag. Om du frekvent är ute och reser kan du dra nytta av kortets olika förmåner. Den som reser mer sällan gynnas dock inte i samma utsträckning, då de olika resekorten ofta har betydande avgifter som riskerar att ta udden av förmånerna.

Det finns även resekort utan årsavgift samt de med låga transaktionsavgifter. Du som reser flitigt bör överväga att välja ett kreditkort utan valutapåslag.

Dessa kort gör det möjligt att betala med kortet utomlands, utan att utsättas för det valutapåslag som vanligtvis tillkommer. Valutapåslag uppgår ofta till omkring 1-2 % av köpesumman. Alternativet är att skaffa ett kort med så pass höga bonuspoäng på köp i utlandet att dessa överstiger kostnaden för valutapåslaget.

Gynnar främst frekventa resenärer
Innan du skaffar ett resekort bör du beräkna summan av de pengar du behöver spendera för att kunna åtnjuta de bonusar och andra förmåner som erbjuds. Här är det viktigt att inte låta sig frestas att ansöka om ett kreditkort, som kräver att man spenderar mer pengar än vad man känner sig bekväm med att betala när kreditkortsfakturan dimper ner i brevlådan.

Med detta sagt är det också värt att påpeka att resekorten inte är en absolut nödvändighet i varje resenärs plånbok. Om du reser mer sällan kan det med andra ord vara värt att istället vända blicken mot andra kort som kan medföra vissa förmåner kopplade till ditt resande.

Det finns naturligtvis även risker med att använda sig av resekort, precis som det gör med andra slags kreditkort. Dessa inkluderar bland annat risken att tappa bort kortet samt att den hårda vägen få erfara att det inte fungerar till följd av övertrassering eller skada. Än värre är att just det kort som du har valt att använda kanske inte accepteras i det land som du har tänkt resa till.

Sammanfattning
Så kallade resekort, det vill säga kreditkort som erbjuder resenärer bonusar och andra förmåner, kan ofta gynna frekventa resenärer.

Om du reser mer sällan är det dock mer osäkert om det lönar sig att införskaffa ett sådant kort. Det är också viktigt att jämföra olika korts förmåner och avgifter.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.