Tipsen som förlänger hållbarheten av dina skönhetsprodukter

Artikeln innehåller annonslänk

Hur snäll är du mot din hud? Tidigare har det varit mycket trendigt att exfoliera huden med starka peelingar. Då det kanske fortfarande är på kartan har många börjat ta en mildare väg. Det är numera mer fokus på återfuktning och glow.

Sedan en tid tillbaka är det inne med mer naturliga alternativ. Både när det kommer till makeup och i valet av hudvårdsprodukter. Det finns flera fördelar med naturlig och ekologisk hudvård. Det är både bra för hälsan och resultatet på huden men även för miljön.

När man väljer produkter för hyn fokuserar man oftast mest på det yttre. Alla vet vi dock att riktigt glow och hälsosam hy startar på insidan. En välbalanserad kost och en hälsosam livsstil är viktigt också det.

Vilka skönhetsprodukter finns i ditt badrumsskåp?

Produkterna vi har i badrumsskåpet som är där för att göra oss rena, fräscha och snygga kallas för kosmetiska produkter. Det är allt från tandkräm och hudkräm till hårfärg, smink och tvål. De dagliga rutinerna går, för de allra flesta av oss, som på automatik och det är sällan vi stannar upp och tänker efter hur många olika typer av produkter vi faktiskt använder.

I dagens samhälle har vi vanligtvis många olika typer av hudvårdsprodukter i badrumsskåpet och från en rad olika märken. Har du någonsin tittat på vad de faktiskt innehåller?

Ämnen att ha koll på i din hudvårdsrutin

Innehållsförteckningen på smink och hygienprodukter är svår att förstå för den med ett otränat öga. De flesta ingredienser är helt ofarliga, som exempelvis vatten. Andra kan störa hormonerna, ge kontaktallergi och skada miljön. Är man intresserad av att veta mer, finns det mycket information att ta del av.

När du vet vilka produkter som passar dig och vad du föredrar kan det vara perfekt med ett medlemskap hos Luxplus.se. De har ett nytt och unikt koncept för sina medlemmar. Som medlem kan du spara upp till 80% på allt från exklusiva märkesvaror till kända konsumtionsprodukter som används dagligen. På så sätt kan du enkelt och billigt klicka hem dina favoritprodukter.

Tipsen som förlänger hållbarheten av dina produkter:

  • Pumpflaskor och tuber brukar hålla längre än burkar.
  • Använd en spatel burken, istället för fingrarna. Mycket mer hygieniskt.
  • Förvara hudvårdsprodukter torrt och svalt.
  • Undvik att exponera produkter för ljus, värme och fukt. Produktens formula tycker ej om ljus och värme.

Klicka här för att läsa fler artiklar om hälsa.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.