fbpx

Flera goda skäl till att besöka Island

Artikeln innehåller annonslänk

Island bjuder på många vackra saker, vare sig man åker dit på sommaren eller vintern. Även om vintern oftast är mycket kallare på Island än hemma i Sverige, så kan en vinterresa bli ett gott minne för livet. Så länge man har packat med sig rätt kläder.

Upplev naturen på ett unikt sätt

Islands natur levererar många trevliga överraskningar och man kan många gånger få chansen att uppleva både djur och natur. Som att boka in sig på en guidad tur med Islandshästar. En tur med paus vid en varm källa eller för att visa upp lavafälten. Eller att ta sig ut på vattnet, genom att boka in sig på en mindre eller större båt som även erbjuder chansen till att få bevittna olika sorters valar.

Norrskenet är ett fenomen som man kan få uppleva på en vacker plats och detta vackra fenomen har man störst chans att bevittna vintertid. Så om detta står högt upp på din lista bör du kolla in de förmånliga priserna som finns på olika vinterpaket till Island.

Boka minst en unik guidad tur

På Island varierar naturen och omgivning oerhört mycket, så att boka in sig på minst en guidad tur kommer att höja värdet på din vistelse på Island. Förutom norrskenet finns exempelvis den svarta sandstranden Reynisfjara, olika vattenkällor som har värmts upp av naturen eller besök de trevliga fiskebyarna i väst.

Det finns mycket mer att uppleva av denna vackra ö och man kan få mycket inspiration av de olika turerna man kan boka. Fördelen med en guidad tur är att man bli tilldelad information som man kanske missar om man beger sig ut på egen hand. Men visst kan det även vara skoj med att helt själv styra rodret också.

Minnen med speciellt nattliv

En av de orter som bjuder på ett rikt nattliv är Reykjavík. Vare sig man nöjer sig med att njuta på restaurang eller även vill ut på en bar eller nattklubb. Här finns en hel del att välja mellan och du kommer att stöta många från lokalbefolkningen. Däremot kan det vara bra att veta att priserna lär vara högre jämfört med i Sverige. Därmed utnyttjas Happy Hour friskt av både lokalbefolkningen och turister. Och detta kan man finna lite överallt i stan.

Så om du tillhör de som vill uppleva nattlivet flera gånger kan det kanske vara värt med att boka boende i närheten av stadskärnan. Det finns flera typer av boenden och prisklasser att välja mellan, både pensionat och hotell.

Vill du läsa mer? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.