Sex produkter som kickstartar ditt nya smarta hem

Svenskarna fortsätter att koppla upp sina hem. Smarta telefoner och surfplattor är mest populära – men uppkopplade högtalare och säkerhetslösningar har exploderat. Vi bjuder på tips för dig som vill sätta ihop ett smart home starter pack.

Svenskarna fortsätter att koppla upp sina hem och vi har nu 16,9 uppkopplade saker per hushåll, fyra fler än 2017 (12,7). Det motsvarar en ökning på 33 procent. Detta enligt siffror som släpptes av Telia tidigare i år.

Vanligast är surfplattor, smartphones och tv-spel, men 2018 verkar ändå bli högtalarens år; nästan vart tionde (9,4 %) svenskt hem har nu en smart högtalare. Flest musikälskare finns på Lidingö där vart fjärde (24 %) hushåll har sina högtalare online. Även säkerhetslösningar är på frammarsch, så även väderstationer som mäter temperatur, vind och vatten.

Smarta hem kan förenkla vardagen genom att automatisera monotona och repetitiva uppgifter. Vi tipsar om sex olika produkter som kan göra din vardag lite smidigare. Därför kommer här Moderna Livets förslag på ett smart home starter pack som kan förenkla din vardag!

Föregående
Nästa

Smart högtalare: Amazon Echo

Boka möten, spela upp musik och sänk värmen med hjälp av Amazons smarta högtalare Echo.

En smart högtalare är nästan ett måste för det smarta hemmet. Se den som en personlig assistent som kan göra allt från att boka möten och spela upp musik till att styra värme och ljus i ditt hem. Amazons högtalare Echo med den digitala assistenten Alexa är populärast på marknaden, tätt följd av konkurrenten Google Home.

Smart lampa: Ikea Trådfri

Ikea Trådfri låter dig skräddarsy ljuset hemma genom att ändra färgtemperatur och schemalägga när det ska tändas och släckas.

Med smart belysning kan du skräddarsy ljuset hemma genom att ändra färgtemperatur och schemalägga när det ska tändas och släckas. Philips HUE och Yeelight från kinesiska Xiaomi  är bland de mer kända märkena, men även Ikea har gett sig in på marknaden med sin kollektion Trådfri.

Smart termostat: Tado V3+

Tados smarta termostater gör att det alltid är lagom varmt i hus och i lägenhet.

Med en digital termostat är det alltid lagom varmt hemma, och du sparar både elektricitet och pengar.  Tyska Tado säljer smarta termostater som funkar både i hus och i lägenhet. Med den tillhörande mobilappen säkerställer du att dina värme- och klimatanläggningar förbrukar så lite energi som möjligt.

Smart dörrlås: Glue Smart Lock

Digitala dörrlås som du kan öppna med din mobil likt detta från Glue har blivit poppis.

Smarta lösningar till ytterdörren börjar bli allt mer poppis. Utöver kameror likt Ring Video Doorbell har det även blivit populärt med digitala dörrlås som du kan öppna med din mobil.  Med appen kan du lägga till användare, exempelvis familjemedlemmar som får löpande access eller låta hantverkaren få tillfällig tillgång till ditt hem när du är borta.

Smart kamera: Ring Stick Up Cam

Håll koll på husdjur och paketleveranser med hjälp av en uppkopplad kamera från Ring.

Håll koll på husdjur och paketleveranser men även eventuella oönskade besökare med hjälp av en uppkopplad kamera som du kan kontrollera från din mobiltelefon. Ring Stick Up Cam från Amazon är enkel att installera – bara koppla in, anslut och kör. Finns både med batteri och kabel.

Smart dammsugare: Xiaomi Mi RoboRock S5

Med en Roborock kan du schemalägga när ditt golv ska städas automatiskt.

Kinesiska uppstickaren Xiaomi tillverkar inte enbart mobiltelefoner och smarta lampor utan även robotdammsugare. Med en Roborock kan du schemalägga när ditt golv ska städas automatiskt och därmed slippa att själv släpa runt på din gamla dammsugare från hedenhös. Med stöd för virtuella väggar och kapacitet att våtmoppa (!) blir det här en perfekt kompanjon i hushållet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.