Arnoldshuset på Stureplan.

Stockholms bästa barer och caféer för en lyckad dejt

Det har aldrig varit lättare att hitta kärleken än nu. Men var bör man gå? Vi tipsar om ett gäng mysiga ställen i Stockholm, som passar perfekt för en lyckad dejt där ni kan sippa naturvin eller bara ta en kaffe.

Lucy’s Flower Shop
Cocktailbaren Lucy’s Flower Shop i Arnoldshuset på Stureplan öppnade den 15 november i år. De som ligger bakom Lucy är Ola Carlsson och Alex Skärlén från Stureplansgruppen, som tidigare drivit vinbaren Hommage och takterassen Le Hibou. Här kan man njuta av härliga drinkar i en mysig miljö. Lucy’s Flower Shop huserar i vad som en gång i tiden var Dr. Albans studio.

Sensum
En ambitiös kvarterskrog, som erbjuder avslappnad och kärleksfull service i en tidlös härlig miljö. En intressant vinlista parat med cirka 15 stolar reserverade för spontana besök gör detta till det perfekta stället för en spontandejt.

Bar Étable
På Kammakartorgets södra sida under stenarkaderna hittar du Bar Étable, en liten ”poche de derriere” eller bakficka som vi vanliga dödliga kallar det för. Ta en fördrink eller stanna här hela kvällen och prova några av restaurangens noga utvalda viner från riktigt bra vindistrikt.

På Kammakartorgets södra sida under stenarkaderna hittar du Bar Étable – en liten ”poche de derriere” mitt i stan.

Harvest Home
Ett stenkast från Nytorget på Södermalm i Stockholm hittar du det patinerade stammishaket Harvest Home. Här serveras du rustik mat med närproducerade råvaror – men minst lika viktigt är möjligheten du ges att sitta i ett avskilt hörn och dricka en humlig öl med någon du gillar.

Bar Hommage
Ta med din dejt till en riktigt trevlig vinbar inne i en av Stockholms vackraste restaurangmiljöer i den gamla brandstationen på Krukmakargatan. Blir ni hungriga serveras mat från grannen Delikatessen Bistro Bar.

Il Caffe Bergsgatan
Originalet som därefter ynglat av sig. Men fortfarande känner man av den familjära känsla på detta kafé på Bergsgatan på Kungsholmen. Njut av både grillade mackor och en synnerligen trevlig atmosfär.

Erlands – ett måste för varje cocktailälskare!

Erlands
På Erlands älskar man cocktails. Med utsökta ingredienser kombinerar personalen drömmar som tar dig dit du vill. Till en plats där allt känns möjligt. Ett stilla samtal med bordsgrannen. Skratt och gemenskap. Allt är möjligt i värmen på detta mysiga ställe i Vasastan.

Pastis
I hjärtat av Gamla Stan finner man denna genuina och charmiga lilla franska kvarterskrog. Här får du en hemtrevlig atmosfär med ett kök som erbjuder fransk husmanskost med hög ambitionsnivå. Menyn är skiftande och anpassas ofta efter säsongens råvaror.

Savant Bar
Inled din dejt med en kaffe. Om det känns bra kan ni avsluta med ett glas vin eller två. Under dagen serveras kaffe i toppklass på Savant. Klockan 16.00 sadlar man om till dryckesbar med vin från producenter som tar hand om miljön de verkar i, nordiska ölsorter och ett gediget alkoholfritt sortiment.

Jouer a la pétanque!

Boule Bar Rådhuset
Man måste inte sitta still på dejten. Kombinera charkbrickan och Rhônevinet med lite avspänd fransk idrott i form av boule nere i tunnelbanan vid Rådhuset. Här kliver du rakt in i en annan värld långt ifrån kontrollanter, omöjliga tidtabeller och stressade pendlare.

Ambar
Ambar ligger i en charmig lokal på Tomtebogatan vid S:t Eriksplan. Maten är god, men kommer i andra hand. Här ligger fokus på vin och då framförallt amberfärgade. Passar bra för dejten som gillar goda viner, gärna med lite udda smaker.

Har du fler tips? Tipsa oss gärna på [email protected]

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.