Ingredienser
Burgare
- 4 st SALMA® BRG
- 4 st hamburgerbröd, gärna brioche
Mangosalsa
- 1 mango
- ½ rödlök
- ½ chili
- 1 näve koriander
- 1 lime
- 1 msk vitvinsvinäger
- Salt och peppar
Avokadokräm
- 2 avokado
- 1 dl gräddfil
- 1 lime
- Salt och peppar
Instruktioner
Mangosalsa
- Skär mango och rödlök i små tärningar. Finhacka chili och koriander.
- Blanda ingredienserna och tillsätt limesaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.
Avokadokräm
- Blanda avokado, gräddfil och limesaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Grillning
- Låt gärna Salmaburgaren ligga i rumstemperatur ca 10 min innan tillagning.
- Grilla (eller stek) burgaren 1-2 min på vardera sida, pensla gärna burgaren med neutral olja innan grillning.
- Fördela avokadokrämen på brödet, lägg på laxen och toppa med mangosalsan. Lägg brödet på toppen.