fbpx

Sommarens burgare: Salmalax med avokadokräm och mangosalsa

Salmalax är enligt många världens bästa laxprodukt som oavsett om du äter den rå, rimmad, gravad, halstrad eller grillad behåller sin fräscha smak! I samarbete med SALMA kommer här ett recept på laxburgare som är enkelt att göra, farligt gott och passar perfekt till sommarens grillmiddagar!

Foto: SALMA

  • Portioner: 4 portioner
  • Svårighetsgrad: Medel
  • Skriv ut

Ingredienser

Burgare

Mangosalsa

  • 1 mango
  • ½ rödlök
  • ½ chili
  • 1 näve koriander
  • 1 lime
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Salt och peppar

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 1 dl gräddfil
  • 1 lime
  • Salt och peppar

Instruktioner

Mangosalsa

  1. Skär mango och rödlök i små tärningar. Finhacka chili och koriander.
  2. Blanda ingredienserna och tillsätt limesaft och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

Avokadokräm

  1. Blanda avokado, gräddfil och limesaft till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Grillning

  1. Låt gärna Salmaburgaren ligga i rumstemperatur ca 10 min innan tillagning.
  2. Grilla (eller stek) burgaren 1-2 min på vardera sida, pensla gärna burgaren med neutral olja innan grillning.
  3. Fördela avokadokrämen på brödet, lägg på laxen och toppa med mangosalsan. Lägg brödet på toppen.

.

SALMAs lax är norsk odlad, skinn- och benfri och förpackas högst 4 timmar från det att fisken fångats.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Krämig och nyttig rödbetshummus