Tre risker med sprickor i din iPhone / iPad skärm

teknikpunkten

Den absolut vanligaste servicen som efterfrågas i Stockholm på iPhone och iPad idag är glas- och skärmbyten och den typiska orsaken till att man behöver laga glaset är att man har tappat sin iPhone eller iPad i golvet eller i marken. Att behovet av reparation av dessa skärmar är vanligt är inte konstigt med tanke på hur vi använder dessa små datorer. Vi har med oss vår iPhone överallt idag och ofta befinner oss i situationer där vi behöver använda oss av telefonen samtidigt som vi gör något annat och därmed ofta har vår iPhone eller iPad i handen. Trots att dessa fallskador är vanliga och kan leda till ytterligare, mer svårlagade problem i så reparerar inte alla sina skärmar direkt efter en olycka.

Tre risker med att inte laga din skärm:

  1. Sprickor i glaset kan orsaka vassa kanter, så var försiktig vid användning så att du inte skär dig om ditt glas är krossat.
  2. Även om sprickan tycks diskret och inte störa användningen av din iPhone eller iPad märkbart så finns en risk för att touch-funktionen eller andra inre delar av hårdvaran tagit skada av fallet. Denna typer av mer dolda skador kanske inte visar sig direkt till exempel om något i telefonen sitter löst eller glappar efter att du tappat den, men kan visa sig efter ett tag och orsaka stora användningsproblem.
  3. Även mindre påtagliga skärmskader såsom tunna sprickor riskerar större framtida problem med din iPhone eller iPad då det blir en väg in för damm och fukt.

Andra fördelar med att reparera glaset på din iPhone eller iPad

Utöver ovan nämnda risker så är en skada på skärmen inte lätt att dölja vilket nog stör de allra flesta som råkat ut för sprickor. Att reparera sin skärm tar därmed bort detta ständiga irritationsmoment. Utöver detta höjer även ett skärmbyte av en trasig skärm andrahandsvärdet av din mobiltelefon eller surfplatta, vilket ofta gör att du kan få tillbaka stora delar av dina reparationskostnader vid en framtida försäljning. Så att laga din iPhones eller iPads skärm behöver därmed inte vara en särskilt kostsam investering i längden.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.