Ett hemmakontor där du inte har ont i ryggen – ett nöje att arbeta

Artikeln innehåller annonslänk

Utrusta ditt hemmakontor med ett arbets- eller PC-bord som inte låter dig drunkna i dokument. Men det viktigaste är stolen. Det är den du litar på med din rygg, särskilt om du sitter vid datorn 10 timmar om dagen.

I en liten lägenhet

Litet utrymme och allt på ett ställe. Detta kräver en bra rengöring och ett system först. Sortera först igenom allt du inte behöver på kontoret. Många av dina dokument är elektroniska. De mest nödvändiga kan döljas i skrivbordslådorna.

För övertidsarbete eller för tillfälliga hemmakontor räcker det med ett litet PC-bord. Om du bara arbetar med en bärbar dator kan ett billigare skrivbord göra jobbet. Behöver du bara en timme eller två för att bli klar? Ta en titt på designade kontorsstolar. Den är värd att satsa på eftersom att den kommer att förbli en del av inredningen även när du kopplar av.

Tips – Möss på hemmakontoret flyr inte från arbetet. Att separera fritid från arbete underlättar med en minimalistisk sekreterare som har ett hopvikbart skrivbord. När du är klar med arbetet stänger du bara skrivbordet och är klar.

Dator och skrivhörna

Behöver du både en dator och ett fritt utrymme för pappersarbete? Leta efter ett långt PC-bord eller en arbetsbänk med en rät vinkel – en sida för bearbetning, den andra för att skissera eller korrigera papper. För att undvika att skrivbordet blir överväldigat av en hög med saker kan du placera det viktigaste vertikalt. Arkivhyllor, en anslagstavla, hängande påsar och fästen hjälper dig att hålla ordning och reda. Tips – När det gäller kontorsstolar bör du hålla ett öga på hjulens hårdhet. Mjuka skor går bra på golv, hårdare skor på mattor.

Arbetet är mitt liv

Erkänn det. Är du fördjupad i ditt arbete i tio eller tolv timmar i taget? Det är vid datorns skrivbord som dåliga rörelsemönster oftast bildas. Och utan en ergonomisk kontorsstol kommer du snart att få ont i ryggen och huvudvärk. Justera alltid höjden på sätet, ryggstödet och armstöden – du ska ha rätt vinkel på armbågar och knän. Se också till att hela låret vilar på sätet. För att arbetsrummet inte ska bli trångt, välj stora skrivbord med benutrymme. Du snubblar inte över skrivaren och kan sträcka på benen.

Hur ser du till att du sitter rätt?

● Ställ in en varning var tjugonde minut för att kontrollera din sittställning.
● Sätt upp en spegel på sidan för att kontrollera dig själv då och då. Detta kallas för att förebygga
bucklor.
● Variera mellan sittande och stående arbete. Detta är möjligt med enkla datorbord med justerbar
höjd.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.