Korten på bordet – så får du säsongens snyggaste inredning

När man inreder sitt hem är det många som lägger allt krut på de stora inköpen, som vitvaror till köket och soffa till vardagsrummet. Och visst, soffor och kylskåp sätter verkligen stor prägel på inredningen.

Men det innebär inte att det inte finns andra saker som är minst lika viktiga när man ska inreda sociala ytor som vardagsrum och kök. Vilka bord som står framför soffan och mitt i köket är minst lika viktiga, när det kommer till att skapa en inredning som är fem plus.

Soffbord – organiska former eller raka linjer?

Om man redan har soffan på plats, är det bäst att utgå från den när det är dags att välja soffbord. Vida XL har ett representativt utbud av vad som finns på marknaden, till ett bra pris. Budgeten för heminredning kan nämligen lätt sticka iväg, så det finns all anledning att handla med stor ekonomisk medvetenhet. Pengarna ska ju räcka till snygga lampor också!

I stora drag handlar snygg inredning om ett bra samspel mellan olika färgnyanser och mellan rundade, organiska former och mer strikta. Allra bäst blir det om man lyckas hitta en välbalanserad blandning. Ett runt och kurvigt soffbord kan se tråkigt ut bredvid en pösig soffa, samtidigt som samma soffbord blir hur snyggt som helst bredvid en stram soffa med raka kanter. Man bör också vara noggrann med vilken storlek av soffbord som kommer göra sig bäst till inredningen, och var det ska placeras. Ett soffbord placerat mellan två soffor som står vända mot varandra bör vara lite större än ett som står bredvid en ensam soffa. Samtidigt kan man välja att arbeta med flera mindre satsbord, som skapar flexibilitet och variation.

Matbord – plats för många i matsalen eller en person i köket?

När det kommer till matbordet i köket, finns det lite mer konventioner än när det gäller
soffbord och satsbord. Matbordet är ett mer praktiskt inriktat bord, som behöver fylla precis rätt funktion. En stor familj i villa med matsal kan omöjligt ha samma matbord som en singeltjej i en liten lägenhet. Ingetdera är bättre – det gäller bara att hitta rätt bord till rätt plats!

Om köket är lite mindre men behovet av många sittplatser ändå är stort, kan ett runt matbord i massivt trä vara ett bra alternativ. Genom att välja ett runt bord kan fler personer lätt tränga ihop sig på ett trevligt sätt. Massivt trä är också ett bra val för barnfamiljer där bordsytor annars lätt tar stryk från omild behandling – glöm inte att ett av våra bästa tips för en lyckad inredning är att hemmet ska passa alla i familjen! Det är bättre att investera i ett tåligt matbord, än att ständigt slita sitt hår över att barnen dunkar med besticken i en ömtålig bordsskiva.

En avslappnad inredning får dig att må bra

Många upplever en viss stress vad gäller inredning i dag. Att investera i dyra märken och alltid följa de senaste trenderna kan visserligen vara roligt om man har möjlighet, men i ett lite strängare ekonomiskt klimat kan det vara värt att ta till sig tanken om att hem är till för att levas i och att det är värt att ta vara på saker man redan har. Särskilt kan det vara klokt att välja att investera i de större pjäserna, som nya matbord, soffbord, köksstolar och soffor. Dessa möbler utsätts för en del slitage genom åren och behöver bytas ut med jämna mellanrum. Däremot kan den som vill hålla nere sin inredningsbudget med fördel variera genom att flytta runt till exempel krukor, kuddar och gardiner till olika rum.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.