Sprite släpper ny smak och ny look

 Sprite lanserar nu en ny visuell identitet och uppdaterar sitt klassiska recept till en ny, oemotståndlig smak. Det ikoniska läskvarumärket har minskat mängden socker och förbättrat sitt recept efter omfattande konsumenttester, vilket resulterat i en friskare och fräschare limesmak. 

Sprite Regular och Sprite Zero Sugar får en rejäl uppfräschning med ett nytt, uppdaterat recept. De båda dryckerna har fått mer limesmak och en intensivare kolsyra, vilket passar sig perfekt för att stilla törsten efter en kryddstark måltid eller under en het sommardag.

Men det är inte bara smaken som har förbättrats

Sprite har också minskat sockerinnehållet i sin Regular-variant, utan att tumma på den goda smaken. Detta ska bidra till att främja en minskad sockerkonsumtion*, och låta konsumenter njuta av Sprite med eller utan socker.

– Vi är så glada över att äntligen få dela med oss av vår klassiska Sprite i sin nya tappning, med sin oemotståndliga smak och uppfräschade identitet. Och vi är övertygade om att våra konsumenter kommer att älska den nya smaken och uppskatta den nya designen som bättre speglar Sprites lekfulla karaktär. Vi är särskilt stolta över receptuppdateringen för Sprite Zero Sugar som kommer att vara mitt personliga val av törstsläckare i sommar, säger Sara Andersson, Varumärkeschef för Sprite i Sverige.

Utöver den nya smaken har Sprite även gjort en uppdatering av sin visuella identitet med en fräschare och mer modern design. Den klassiska gröna färgen finns fortfarande med, men har fått en ny och mer levande nyans som bättre lyfter fram den nya smaken och varumärkets karaktär. Den nya designen inkluderar också en ny logo och nya grafiska element som gör det enkelt att känna igen varumärket på hyllorna. En perfekt kombination av gammalt och nytt!

För att fira den nya smaken och den uppdaterade visuella identiteten lanserar Sprite även “Heat Happens” – en ny varumärkesplattform som är en förlängning av varumärkets slogan “Stay Cool”. Genom en multisensorisk, lockande och kreativ kampanj bjuder varumärket in konsumenterna att uppleva den oemotståndliga smaken av en iskall Sprite. Så låt Sprite hjälpa dig att hålla huvudet kallt – “Heat Happens” med en iskall Sprite i handen!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.