Indiska tog plats på Stockholm Fashion Week

För första gången någonsin tog Indiska plats på Stockholm Fashion Week för en exklusiv visning. Catwalken bestod av hösten och vinterns kollektion där jordnära toner stod i kontrast till glada färgpaletter. 

Det här året har Stockholm Fashion Week haft fokus på hållbarhet. Indiska gjorde därför tillsammans med studenter från Borås Textilhögskola en helt cirkulär kollektion. Temat var att utmana den traditionellt linjära textila värdekedjan för att tänka mer cirkulärt ur ett material, design och affärsmodells-perspektiv.

Indiska x Circular Collection

Vinnarna fick genomföra sitt koncept tillsammans med Indiska. Vinnarna var Mikaela Hellgren och Sonia Braska som designade en kollektion som innehöll unika plagg med härliga mönster, 3D blommor och lager på lager.

Mikaela Hellgren och Sonia Braskas designade kollektion.

Starka färger bryter av mot den klassiska höstpaletten

Indiskas höstnyheter består av feminina klänningar och utmärkande blommönster som blandas upp av stickat och broderier. Förutom leopardmönstrat, klassiskt vitt och kamel – fick vi se lila, rött och orange fullborda paletten. Då visningen är i samband med säsong så innehöll den självklart en av säsongens stora trendfärger – “Hot Pink.” På catwalken fanns höstens jackor och kappor i klassiska snitt som mötte trendsäkra modeller. Vi tar med oss inspiration att lyxa till vardagslooken med ett par höga stövlar eller en plisserad kjol.

Vill du läsa mer? Klicka här!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.