fbpx
Foto: Sophie Björkman

Recept: Klassisk skagenröra med räkor och sikrom

Sophie Björkman bjuder på hennes bästa recept på den goda klassikern skagenröra. Enkelt och snabbt på bara 20 minuter.

  • Portioner: 4 portioner
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Skagenröra är en klassiker med räkor, majonnäs, citron och dill. Detta är ett mycket gott recept på skagenröra med lättmajonnäs, lätt creme fraiche och som är toppad med sikrom. Gör gärna röran på stora räkor för bästa smak på din skagenröra!

Ingredienser

  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 100 g stora räkor med skal (spara några till dekoration)
  • 3 msk dill, även extra till dekoration
  • 1 rödlök
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 80 g sikrom (spara lite till dekoration)
  • Några droppar citron

Instruktioner

  1. Börja med att skala räkorna
  2. Finhacka rödlöken
  3. Skär räkorna i hälften
  4. Finhacka dill
  5. Blanda sedan ihop rödlök, majonnäs, creme fraiche, räkor, dill, peppar, salt, sikrom och några droppar citron
  6. Servera gärna i olikformade små glas

.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Asiatiska köttbullar med nudelsallad