[recipe servings=”4 portioner” time=”20 minuter” difficulty=”Lätt” Ett klassiskt gott recept som även är ett bra grundrecept att ha till fest.]
Skagenröra är en klassiker med räkor, majonnäs, citron och dill. Detta är ett mycket gott recept på skagenröra med lättmajonnäs, lätt creme fraiche och som är toppad med sikrom. Gör gärna röran på stora räkor för bästa smak på din skagenröra!
[recipe-ingredients]
- 1 dl lättmajonnäs
- 1 dl lätt creme fraiche
- 100 g stora räkor med skal (spara några till dekoration)
- 3 msk dill, även extra till dekoration
- 1 rödlök
- Svartpeppar
- Salt
- 80 g sikrom (spara lite till dekoration)
- Några droppar citron
[/recipe-ingredients] [recipe-directions]
- Börja med att skala räkorna
- Finhacka rödlöken
- Skär räkorna i hälften
- Finhacka dill
- Blanda sedan ihop rödlök, majonnäs, creme fraiche, räkor, dill, peppar, salt, sikrom och några droppar citron
- Servera gärna i olikformade små glas
[/recipe-directions][/recipe].