Recept: Nyttiga, enkla och supergoda rödbetsbiffar

Recept på goda, färgglada och nyttiga rödbetsbiffar. Passar perfekt som vegetarisk burgare i bröd eller till en sallad med örtkräm!

Goda, färgglada och nyttiga rödbetsbiffar. Passar perfekt som vegetarisk burgare i bröd eller till en sallad med örtkräm!

Att skapa de perfekta rödbetsbiffarna är en konst i sig, men med rätt teknik och kärlek till ingredienserna kan du skapa en hälsosam och utsökt måltid som imponerar på alla. För att komma igång, förvandla din köksyta till ett kulinariskt verkstad och följ dessa steg:

Ingredienser till rödbetsbiffar

 • 4 rödbetor
 • 1 gul lök
 • två ägg
 • 1 tsk chiafrön
 • 3 dl havregryn
 • 2 msk olivolja
 • ½ kruka färska örter ex basilika och persilja
  salt och peppar

Så här gör du

 1. Skala och riv rödbetorna. Skala och riv färska rödbetor till en fin konsistens. Tillsätt även kokt quinoa eller bulgur, finhackad lök, vitlök och färska örter som persilja eller dill för extra smak och näring.
 2. Pressa ur så mycket av saften från betorna som möjligt. Använd alltså en stor skål, blanda de rivna rödbetorna med quinoa eller bulgur och de övriga ingredienserna. Se till att alla smaker blandas väl för att skapa en harmonisk smakkombination.
 3. Hacka lök och örter.
 4. Stek löken tills den blir mjuk.
 5. Blanda alla ingredienser.
 6. Smaka av med salt och peppar.
 7. Därefter, ta en handfull av blandningen och forma den till biffar av önskad storlek och tjocklek. En bra idé är att använda en hamburgarepress för att se till att biffarna håller ihop ordentligt och får en jämn form.

Med dessa enkla steg kan du skapa perfekta rödbetsbiffar, men som ett resultat av det, kommer de att imponera på alla dina gäster och tillfredsställa dina smaklökar på bästa möjliga sätt!

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.