Recept: No-bake layer cake

Underbar efterrättsrecept utan att sätta på ugnen

  • Portioner: 5 portioner
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Behöver du ett enkelt efterrättsrecept utan att sätta på ugnen? Prova den här nyttiga “No-bake layer cake” med avokado och dadlar. Servera med björnbär, hallon och granatäppelkärnor, toppa gärna med kakaonibs och havssalt!

Ingredienser

Botten

  • 3 dl valnötter
  • 1 dl jordnötter
  • 4 dl dadlar (urkärnade)
  • 2-3 msk kokosolja
  • 1 krm salt
  • 1 dl kakao

Mitten

  • 1 burk kondenserad kokosmjölk

Topping

  • 2 mogna avokado
  • 4-5 dadlar (urkärnade)
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Ca 1/2 dl agave sirap(smaka av)
  • 2 msk kokosolja
  • 1/2 dl kakao

Instruktioner

  1. Mixa valnötter och jordnötter grovt.
  2. Tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa igen.
  3. Tryck ut massan i valfri form ungefär 14x 20 cm.
  4. Frys cirka 30 minuter.
  5. Bre ut den kondenserade kokosmjölken över första lagret som den är utan att värma upp.
  6. Frys igen 15 minuter.
  7. Mixa allting till toppingen slätt och bre över andra lagret.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Food Harmony tipsar om dunderkuren: Gurkmeja och ingefärashots