Food Harmony: Matilda tipsar om lättgjorda kikärtsbiffar

  • Portioner: 2 portioner (4 biffar)
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Dessa goda vegetariska biffar piggar upp en vardag och görs enkelt på konserverade kikärter. Smakar bra med klyftpotatis och tzatziki till. Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med som matlåda en annan dag.

Ingredienser

  • 1 paket kokta kikärtor
  • 1 ägg 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk persilja
  • 2 msk maizena
  • ½ tsk salt olja till stekning
  • Ruccola

Instruktioner

  1. Skala och hacka vitlök.
  2. Hacka persilja.
  3. Mixa kikärtor, ägg och vitlök, rör sedan i persilja, majstärkelse och smaka av med salt.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och forma 4 st biffar av smeten.
  5. Stek på medelvärme några minuter och vänd när dom fått färg.
  6. Servera på en bädd av ruccola.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Asiatisk gurksallad – servera med krispig tofu eller sashimi lax!