fbpx

Recept: Glögg på franska – vin chaud med apelsin

Glögg är en svensk juldryck, men varmt och kryddat vin finns i många andra länder. Här kommer ett franskt recept att testa som alternativ.

Glögg i alla ära men man kan lätt bli ganska trött på denna söta dryck ju närmare jul man kommer. Ett trevligt alternativ är vin chaud, som betyder varmt vin på franska. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!

Vin chaud dricks i Frankrike runt jul och flitigt på afterski i Alperna. Det påminner om den svenska glöggen och är i regel är det kryddat med socker. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. À votre santé!
.

  • Portioner: 8 personer
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 1 flaska rödvin (75 cl) helst franskt 😉
  • 4 kanelstänger
  • 4 stjärnanis
  • 4 msk rårörsocker
  • 2 dl färskpressad apelsinjuice
  • Apelsinskivor till servering

Instruktioner

  1. Värm vinet i en kastrull tillsammans med kanelstänger, stjärnanis, socker och apelsinjuice.
  2. Till servering: Häll upp i glas och garnera med apelsinskivor.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Vinexperten: “Fira internationella champagnedagen med klass”