Glögg i alla ära men man kan lätt bli ganska trött på denna söta dryck ju närmare jul man kommer. Ett trevligt alternativ är vin chaud, som betyder varmt vin på franska. Perfekt till adventsmyset i stället för glögg!
Vin chaud dricks i Frankrike runt jul och flitigt på afterski i Alperna. Det påminner om den svenska glöggen och är i regel är det kryddat med socker. Här förstärker vi det varma rödvinet med färskpressad apelsinjuice, stjärnanis och kanelstång. À votre santé!
.
Ingredienser
- 1 flaska rödvin (75 cl) helst franskt 😉
- 4 kanelstänger
- 4 stjärnanis
- 4 msk rårörsocker
- 2 dl färskpressad apelsinjuice
- Apelsinskivor till servering
Instruktioner
- Värm vinet i en kastrull tillsammans med kanelstänger, stjärnanis, socker och apelsinjuice.
- Till servering: Häll upp i glas och garnera med apelsinskivor.