Shopify hjälper agood company sälja hållbara vardagsprodukter

Det var under den varma sommaren 2018 som Anders Ankarlid bestämde sig för att göra något för miljön. Så han började sälja gröna och cirkulära vardagsprodukter online. Hans första produkt, som fortfarande är storsäljaren, var nedbrytbara mobilskal. Varumärket fick namnet agood company.

Vi utvecklar, tillverkar och säljer hållbara vardagsprodukter där vi inte tummat på design. Vi väljer att vara provokativa mot våra konkurrenter, av det enkla skälet att miljön inte kan vänta, förklarar grundaren Anders Ankarlid.

Varumärket agood company är grundat med målet att skapa ett etiskt och hållbart företag. Att inspirera en rörelse mot vad Anders kallar tanklös konsumtion. Alla produkter både tillverkas och säljs på ett så hållbart sätt som möjligt. Ganska kort efter starten av agood company insåg han att de behövde en plattform för bolagets D2C-webb, men även för B2B-webben.

Bland annat är Shopify en robust plattform som är lätt att skala. Det rika Shopify-ekosystemet gör det enkelt att hitta rätt integrationer man behöver. Oavsett om det är en lösning för e-postmarknadsföring eller ett ERP-system till exempel.

Enligt Anders Ankarlid har Shopify fungerat väl och är nu en viktig del i agood companys tillväxtresa.

Shopify har ökat vår produktivitet, särskilt som vi kan integrera med många andra system. Internationellt funkar Shopify toppen.

Han undviker att nämna företagets omsättning och vinst men berättar gärna att agood company under 2022 kunnat donera cirka två miljoner kronor via sin egen stiftelse agood foundation, som stöttar gröna initiativ.

Stiftelsen föddes ur ett bredare samtal om hur vi som företag kan påverka utanför vår normala räckvidd, samtidigt som vi sprider våra värderingar och vår expertis. Idag donerar vi fyra procent av nettopriset för varje försäljning till verksamheter som främjar hållbarhet och tar itu med frågor som klimatförändringar.

Samtidigt som försäljningen direkt till slutkund rullar på planerar agood company även satsa mer på direktförsäljning till andra företag.

B2B är ett stort fokus för oss när vi blickar framåt. Vi planerar att gå live med den nya plattformen redan under hösten 2022, avslutar Anders Ankarlid.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.