Vi tipsar om fem härliga hälsoretreat att ladda med i höst

Letar du efter bra yogaretreat? Hösten och vardagen är snart här och vad passar inte bättre än att boka in sig på ett härligt retreat för återhämtning och avkoppling? Här är guiden på yoga- och meditationsretreat med något för alla, alltifrån långresor till dagsretreat i city. 

Föregående
Nästa

The Soul Space

Foto: The Soul Space

The Soul Space är fortsättningen på vad som tidigare var populära Yogiakademin och är grundat av yogaprofilen Josefine Bengtsson. The Soul Space finns på tre olika platser i världen och erbjuder retreat året om. Under vintern är de på en paradisstrand på Khola Beach i Indien, under vår och höst på Gällnö i Stockholms skärgård och på sommaren på ett slott i franska Bretagne.

The Soul Space är inte bara ett yogaretreat, meditationskurs eller hälsodetox utan en totalupplevelse för kroppen, sinnet & hjärtat.
Josefine Bengtsson, grundare av The Soul Space

Samtidigt som The Soul Space är ett yogaretreat är tanken att helt släppa vardagen och totalt få fokus på sig själv. Inte det yttre utan det inre. Upplägget är skapat för att man ska kunna ta tid att utforska sig själv med hjälp av yoga och meditation samt andra spännande spirituella metoder. Det handlar varken om prestation, perfektion eller att nå ett framtida mål.

– Vi diggar det mesta som får oss att komma ner i kroppen och hittar inspiration i alltifrån dynamisk Ashtanga, Vinyasa, Kundalini och Hatha till lugnare former såsom Yin och Restorative, säger Josefine. Stilla- och aktiva meditationsformer såsom vipassana, mantra, dans och shaking är också något våra hjärtan slår hårt för där filosofer såsom Eckhart Tolle, Goenka och Osho ständigt påminner oss om vad som egentligen betyder något.

Under resan på The Soul Space experimenterar man med dessa olika tekniker på ett lekfullt men genomarbetat sätt. För att du ska få landa in med dig själv får du även möjlighet att uppleva magin av att vara i tystnad tillsammans.

Boka ditt retreat här och följ gärna The Soul Space på Instagram för mer information och inspiration.

Shambala Gatherings

Foto: Shambala Gatherings

Shambala Gatherings är en yoga community som erbjuder en mängd olika retreats och workshops på en vacker plats två timmar från Stockholm ute i den vackra svenska skogen. Omgiven av skog, sjöar och stillhet möts man av en familjär och varm atmosfär. Med en stor bredd av olika yoga retreats finns här något för alla.

Spana in aktuella yoga retreats på deras hemsida och följ dem gärna på Instagram för mer inspiration.

Ascension Meditation

Ascensionskurser brukar hållas bland annat på vackra Liljero. Foto: Liljero Retreat

Ishayornas Ascensionmeditation är en urgammal, enkel och kraftfull form av meditation som praktiseras över hela världen. Den passar alla oavsett bakgrund, ålder, hälsa eller trossystem och bygger på enkla meditationstekniker som kan användas såväl med slutna ögon som med öppna ögon i din vardag.

En helgkurs i Ascension är en upplevelsebaserad meditationskurs. Under helgen lär du dig fyra grundläggande tekniker som bygger på uppskattning, tacksamhet, kärlek och medkänsla. Du får lära dig hur Ascension fungerar, hur du använder teknikerna och hur du kan vila med din uppmärksamhet i nuet. Kursen innehåller både teori och praktik, men är i första hand upplevelsebaserad med mycket meditation och övning.

Du lär dig allt du behöver för att enkelt kunna fortsätta meditera på egen hand i din vardag. Du får uppleva nya tillstånd av vila och uppmärksamhet, vilket ger kroppen möjlighet till återhämtning och läkning. Efter helgen känner de flesta sig mycket utvilade och alerta med en ökad känsla av ro, harmoni och helhet.

Det går många ascensionkurser runtom hela världen och alla kommande kurser i Sverige kan du hitta på deras hemsida.

Breathe in Retreats: mediations- och äventyrsresor

Axel Wennhall och Gustav Nord är grundare till Breathe In. Foto: Agnes Maltesdotter

Breathe In har hittat tre vägar till närvaro – genom naturen, meditation och äventyr.
Deras filosofi är att gång på gång upptäcka det innevarande ögonblicket och att den resan är vårt livs största äventyr. Syftet med resorna är att hjälpa deltagarna att bli mer närvarande både på resan och när de kommer hem.

Breathe In Eats – Ett meditationsretreat med fokus på conscious cooking, vandring & mindful eating
Den 24-27 oktober 2019 arrangerar Breathe In en meditations- och matresa tillsammans med den växtbaserade matkreatören Therese Elgquist (@plantbasedbythess) till Mindfulness Manor Margreteholm strax utanför Jönköping.

Breathe In som också ligger bakom Sveriges första interaktiva podd om meditation “Meditera Mera” har sedan våren 2018 arrangerat kombinerade meditations och äventyrsresor ute i naturen. Det här är deras första retreat där maten får stå för en del av äventyret.

Foto: Therese Elgquist

Under helgen kommer Axel Wennhall, meditationscoach och medgrundare till Breathe In att leda mindfulness-meditationer varje morgon och eftermiddag och passen är anpassade för både nybörjare och vana meditatörer. Therese Elgquist kommer att laga sin fantastiska växtbaserade mat och deltagarna får även lära sig mer om conscious cooking och mindful eating och laga mat tillsammans med Thess. Gustav Nord, äventyrscoach och medgrundare till Breathe In kommer leda helgens höstvandringar där lunchen äts över öppen himmel om vädret tillåter.

Vill du följa med till den ståtliga herrgården Margreteholm och öva på att bli mer närvarande genom meditation, natur, vandring och mat? Läs mer och boka din plats på breathein.se/eats.

Vill du ha fler hälsatips? Kolla här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.