Skansen bjuder in till höstmarknad med äkta charm från 1900-talet

Skansen är en unik plats. Det är inte bara fantastiskt fint utan även ett fält fullt av nöje och kultur för alla åldrar. På Skansen möts det förflutna och nuet, djur och kultur, traditioner och trender. Skansen är – för att citera dem själva – ”Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm”. 

Det bästa med Skansen är resan genom historien. Och en stående punkt i min kalender är Skansens årliga höstmarknad som äger rum sista helgen i september. 

Under helgen den 28-29:e September får du som besökare uppleva en marknad som om det vore tidigt 1900-tal.

Historia och underhållning står i fokus, vilket är otroligt intressant och festligt.
På marknadsplatsen, som ligger på sommarhagen utanför Skånegården, är det liv och rörelse och här kan du dessutom fylla korgen med varor från marknadsstånden med bland annat hemmagjorda korvar, karameller, grönsaker och gediget hantverk.

Vidare kan du låta dig underhållas av dansare och lustiga karaktärer i marknadsvimlet och pröva på lekar från förr. Men det absolut bästa, i min mening, är att besöka alla gamla hus och gårdar som håller öppet under helgen. 

Vad många inte tänker på är att Skansen har ett enormt utbud av fantastiska gårdar som alla flyttats dit från andra platser runt om i landet för att berika oss besökare med historia och tradition. 

I varje hus återberättas spännande historier från förr av fantastisk personal. Självklart är de klädda efter tidsepoken och berättar om familjens liv i just den byggnaden. 

Bollnästugan är ett måste att besöka, likväl som Bergmansgården, Back Mats stuga och Boktryckarbostaden. Men det är bara att nämna några. 

Mitt tips är självklart att avsätta en heldag för Skansen under den här helgen, speciellt om du gillar historia i kombination med hantverk. Börja med en bulle på bageriet, besök järnhandeln, gå förbi apoteket och vandra sedan vidare upp mot kyrkan. Besök folkets hus på vägen för att gå vidare mot Väla skola och Skånegården där ni avslutar med lunch i form av till exempel kroppkakor på marknadsplatsen innan ni besöker de resterande husen på vägen hem.

Men framförallt, njut av den vackra miljön, fint hantverk och säg hej till all fantastisk personal som gör helgen möjlig. Det är verkligen en unik och härlig dag som jag varmt kan rekommendera. 

Värt att nämna är att marknadsplatsen ligger intill skolan, närmare bestämt vid Skånegården, så passera den klassiska julmarknadsplatsen och fortsätt en bit förbi kyrkan. Höstmarknaden har öppet 11-16 både lördag och söndag!

Skansens höstmarknad går av stapeln varje år sista helgen i september. I helgen är det dags för 2019 års upplaga.
DATUM:
28-29 september 2019
Öppetider
Lördag 11:00 - 16:00
Söndag 11:00 - 16:00

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.