Stockholmsbaserad designer skapar marmorbord som säljs globalt

Lovisa M. Renstig tog examen i produktdesign och inredningsarkitektur i Florens, Italien. Hon har jobbat på kreativa arkitektbyråer i Italien, både i Milano och Turin, där hon lärde sig grunden till design och arkitektur samt vad som särskiljer “bra design” och vad som gör en produkt eller ett rum tilltalande och visuellt vackert för oss. Hon ritade och designade även delar av världsutställningen, “EXPO Milano 2012” i Milano 2015 ihop med byrån hon då jobbade för.

Hur var det att jobba på kreativa byråer i Italien och har det hjälpt dig med skapandet av Mawrble?

“Det har inte alltid varit glamoröst, men det har definitivt hjälpt mig! Jag fick mitt första jobb i Milano genom att först maila 300 arkitektbyråer följt av att jag några veckor senare åkte dit och under två dagar knackade dörr i 32 graders värme på så många arkitektbyråer jag hann med, i detta fall 50 styck. Detta i kombination med en välarbetad portfolio ledde till en praktikplats. Utan lön och det var mycket jobb som gällde, men extremt lärorikt. Vi designade utställningar för kända arkitekt- och produktdesigner Le Corbusier. Därefter fick jag jobb i Turin, Italien, som produktdesigner och arkitekt. Jag är tacksam över möjligheten att få ha jobbat med så otroligt kunniga arkitekter, designers och med så otroligt spännande och viktiga projekt. Det var en väldigt utvecklande och betydelsefull utmaning. Utan det hade jag inte varit där jag är idag.”

marmorbord

Efter några år i Italien flyttade Lovisa till Stockholm där hon jobbade som butiksritare följt av projektledare och koncept-utvecklare för en av Sveriges största butikskedja.

Hur startade Mawrble?

Efter några år som designer i Italien och sedan konceptutvecklare på en av Sveriges största butikskedjor, där jag jobbade som koncept-utveklare och designer flyttade jag till Barcelona och startade egen inredignsfirma och grunden till Mawrble föddes egentligen redan där, i samband med att jag letade bord till inredningskunder. Det var svårt att hitta något i rätt storlek och som matchade kunders önskemål och jag noterade att alternativen på marknaden var begränsade.
Jag använda min bakgrund som produktdesigner och skapade sitt egna drömbord, gjorde egna skisser, egna konstruktionsritningar och tog kontakt med olika fabriker. Resultatet blev otroligt snyggt men dock var den en krånglig och väldigt onödigt lång process dit.

“Jag vill att det ska vara lätt att få sitt drömbord. Att man ska kunna få de mått som passar ens egna hem eller lokal. Efter att tidigare ha bott i Italien och nu flyttat till Barcelona, samtidigt som jag fortfarande har stark koppling till Sverige. Såg jag möjligheten med att kombinera de fantastiska stenråvarorna som finns tillgängliga vid medelhavet. Och att kunna vara på plats och ta med mig erfarenheten från mina studier som produktdesigner och bakgrund inom design tillsammans med den starka efterfrågan i bland annat Sverige. Jag tänkte att om jag kan bygga upp en hemsida med de funktioner som jag själv hade önskat fanns när jag letade efter bord och erbjuda läckra designbord med många storleks- och stenalternativ kan jag förhoppningsvis göra det både enklare och roligare för andra personer att få deras drömbord.”

Nu jobbar Lovisa med några av de mest erfarna inom branschen och säljer egendesignade sidobord, soffbord, matbord och även handfat, alla produkter erbjuder många valmöjligheter när det kommer till både storlek och färg och tar även emot specialbeställningar. Mawrbles egna designs har kommit att blivit väldigt uppskattade, har varit med i SvD guide flertal gånger och sålts till vackra hem i hela europa.

“Jag försöker jobba nära både produktion och slutkund för att hålla mig uppdaterad och för att kunna möta marknadens behov. Det som är så fantastskt med marmor är att varje skiva är unik, ingen kommer att ha ett exakt likadant bord som dig. Målet är att så många som möjligt kan hitta ett bord som passar just dom via Mawrble. Det finns ingen bättre känsla än att få en riktigt nöjd kund!”

Vad har varit det svåraste?

Att det är så många olika delar i skapandet av en produkt och att lära sig allt från förhandling med underleverantörer, komma fram till bästa frakt-lösningar, då det inte finns någon manual på hur något fungerar utan man får skapa det själv, att lära sig digital marknadsföring, analysera marknadsföringsstrategier, designa, men också producera och leverera samt bygga upp ett community och den ultimata hemsidan för Mawrbles kunder, skapa kontant och besvara kunder och göra allt parallellt med utvecklingen. Steg för steg utvecklas vi.

Hur får du motivation?

Motivationen kommer från alla fantastiska kunder som berättar om deras kundnöjdhet. Det är väldigt ofta kunder skickar bild på produkt i efterhand och tackar för både produkt och servicen. Då känner man sig riktigt glad! Är väldigt tacksam att dom tar sin tid till att göra det, det betyder mycket.

Vad gör Mawrble speciellt?

Skulle säga att det är några olika faktorer, delvis att Mawrble är så mycket mer än ett företag som vill sälja produkter. Just att det är en arkitekt bakom produkterna som upplevt själv vad som saknas på marknaden och att produkterna är skapade av en produktdesigner som designat dom som gör att de har en attraktiv och konstnärligt designuttryck där varje detalj är genomarbetad. Allt från att det ska vara estetiskt tilltalande till att det ska vara så smidigt för kund att bära som möjligt, då det ändå är natursten vi jobbar med. Alla aspekter är genomtänkta, utöver det ligger ett stort engagemang och stor passion bakom varje produkt vilket nog skiner igenom.

Att vi lägger ner tiden på att välja marmor för varje bord och om stenen är en sten som varierar mycket i sitt mönster erbjuder vi även kunden att själv få välja vilken del vi ska beskära exempelvis bordsskivan ifrån. En ofta väldigt uppskattad del av processen som ger det där lilla extra. En annan fördel är att vi jobbar nära produktion och på plats i sydeuropa. Delvis för att just kunna handplocka de finaste och bästa alternativen och i många fall ha “första tur” på många av de vackraste stenalternativen.

Vi säljer direkt till slutkund gör så att kunder inte bara får mer input att säga till om vad gäller sitt unika bord men också att de får en designprodukt för ett bättre pris.

Intresset har visat sig stort även i andra europeiska länder och hon säljer nu till hela Europa. Med efterfrågningar av hennes designs världen över! Mawrble har många nya designs. Och spännande samarbeten på gång framöver med målet att kunna hjälpa fler att få deras helt unika designbord.

Klicka här för att läsa mer!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.