Emilia de Poret: “Våga lita på din magkänsla”

Vi träffar Emilia de Poret som är en av grundarna till Säker stil. Hon är också modeskribent, Fashion Director, modeexpert och vi kan se henne ge stilsäkra tips i TV-rutan på Nyhetsmorgon. Tidigare har hon arbetat som artist och nu lägger hon stort fokus på stil och mode – själv beskriver hon sig som en stolt tvåbarnsmamma till sina barn.

– Jag är en stolt tvåbarnsmamma och bor med familjen i Stockholm. Jag vågar även skryta lite och säga att jag har världens roligaste jobb, säger Emilia de Poret.

Fokus och drivkraft 

På frågan om vart Emilia hittar sitt fokus och sin drivkraft svarar hon att hennes drivkraft bottnar sig i ambitionen om att ständigt utvecklas och utmana sig själv. Innan hon hamnade i modebranschen arbetade hon som artist och låtskrivare.

– Jag hade förmodligen inte varit så driven och fokuserad som jag är idag om det inte hade varit för min musikkarriär som var en underbar och stundom hopplös berg-och-dalbana. Det har utan tvekan varit den bästa skolan för mig, säger Emilia de Poret.

Inspiration från andra i branschen

Emilia berättar att hon hämtar sin energi från familjen och träningen. Och vad som inspirerar henne är ofta andra personer hon träffar i jobbet.

– Jag inspireras av personer jag möter i mitt jobb, smarta entreprenörer och kreatörer. Jag har även världens bästa partner, min Säker stil-kollega Ebba Kleberg von Sydow. Hon är kreativ, snabb, skarp och inspirerar mig dagligen att våga ta risker, satsa och se möjligheter där andra ser hinder, berättar Emila de Poret.

Emilia de Poret tillsammans med vännen och kollegan Ebba Kleberg von Sydow.

Fem tips till andra kvinnor som vill göra karriär eller starta företag

  • Tro på din egen förmåga.
  • Testa din idé på andra, men lyssna främst på din egen magkänsla.
  • Hitta en partner som kompletterar dig. Ensam är inte alltid stark
  • Var orädd och frågvis. Hör av dig till personer som inspirerar dig och som kan hjälpa dig på vägen. Det är okej att inte kunna allt!
  • Kom ihåg att misslyckanden stärker dig. Ibland måste vi misslyckas för att lyckas.

Emilias bästa sommar-stiltips

– Vita skjortan! Stilsäker och funkar till precis allt. Bär den över baddräkten på stranden, knyt i midjan och styla till korta svarta shorts och sandaler för en perfekt daglook eller klä upp till vida byxan, höga klackar och ös på med maffiga smycken för en lyxig kvällslook på sommardrinken, säger Emilia de Poret.

På tapeten i sommar

Emilia berättar att hittills har sommaren varit en härlig mix av sol, salta bad, totalt kaos, mycket skratt, skaldjur och sena kvällar. Sommaren är utan tvekan höjdpunkten på året enligt Emilia.

– När livet snurrar för fort, eller när vintermörkret känns helt hopplöst behöver jag bara blunda och drömma mig bort till vårt vita sommarhus på Västkusten. Det jag sett allra mest fram emot är att spendera tid med familjen. Här samlas även mina föräldrar och syskon så det blir en fartfylld men helt underbar sommaridyll, säger hon.

Om du bara fick se en film resten av livet, vilken?

– Så svårt att bara välja en men om jag nu måste blir det Sound of Music. Lite cheesy kanske men jag har alltid varit svag för snyftiga kärlekshistorier med ett lyckligt slut, säger Emilia de Poret. Och musiken är ju helt underbar, avslutar hon.

Vill du läsa mer? Klicka för att komma till “Modeexpertens bästa tips för en mer hållbar garderob

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.