Camilla och Vendela om personlig utveckling och karriär

Sommarintervju med grundarna av Business & Dreams

Camilla och Vendela är två bästa vänner som driver karriärsnätverket Business & Dreams Members’ Club. Utöver det älskar de båda böcker och tillsammans läste de under förra året 150 stycken, mestadels inom personlig utveckling och karriär.

– Vi gillar också att sätta höga mål och har exempelvis båda sprungit Stockholm Marathon. Camilla är även en uppmärksam talare genom bland annat sitt TEDx-tal “Why you shouldn’t be a ‘good girl’”. Slutligen älskar båda att lära sig om lycka och välbefinnande och hur man kan optimera sin mentala och fysiska hälsa.

Om ”Business and dreams”

Business & Dreams är ett karriärnätverk riktat mot kvinnliga entreprenörer, ledare och investerare. Nätverket är fokuserat på både personlig och karriärmässig utveckling och det anordnas regelbundet digitala och fysiska events, retreats och andra initiativ inom nätverkande. Deras mål är att skapa ett stöttande nätverk där de hjälper varandra att uppnå sina största drömmar, oavsett om det är att starta eget bolag, bli ledare eller att lära känna fler likasinnade kvinnor.

Hur har våren och försommaren varit?

– Vi har haft en fin och händelserik vår och försommar. Några av våra höjdpunkter har varit de retreats som vi har anordnat för våra medlemmar. I juni firade vi bland annat att vår Instagram fyllde fem år. Då hyrde vi vackra Villa Strömsfors där vi tillsammans med 20 av våra medlemmar tillbringade två nätter. Vi hade bland annat två roliga middagsbjudningar, en med MET gala-tema och en med White Party-tema. Förutom mycket firande och dansande hade vi även olika former av workshops och mediterade massor.

Vad har ni för projekt på gång just nu?

Just nu planerar vi våra kommande event. En av våra drömmar är att ha ett större fysiskt event där ännu fler av våra medlemmar kan delta samtidigt.

Vad ser ni fram emot mest i sommar?

– Vi ska försöka leva som vi lär och ta oss tid för vila och återhämtning. Vi kommer dessutom åka på en semester tillsammans. När man driver bolag som bästa vänner är det viktigt att man då och då tar sig tid att investera i sin vänskap. Vi har även en del roliga digitala events inplanerade, såsom ett där vi berättar om vår resa med alla dess insikter längs vägen och ett annat där vi tipsar om våra favoritböcker inför sommaren.

Hur hittar ni er energi?

– Vi gillar båda att träna och att vara ute i naturen. Meditation och att skriva journal hjälper oss mycket. Något som vi tränar på är även att bli ännu bättre med all den teknik som omger en så att inte ens dator och telefon tar upp för stor del av ens dag. Under vår vardag får vi som mest energi av våra medlemmar som ständigt inspirerar oss. Det kan exempelvis vara någon som tagit steget att starta eget bolag eller vågat ta kontakt med en person som inspirerat dem länge. Det är otroligt häftigt att se hur man utvecklas och blir modigare när man har ett community av stöttande kvinnor som hejar på en.

Vad inspirerar er?

Vi båda älskar personlig utveckling och några saker vi gillar speciellt mycket är meditation, skriva journal och att sätta mål. Att få drömma stort och även se andra som åstadkommit det man drömmer om inspirerar oss massor.

Tre tips att läsa/lyssna på eller se i sommar?

Tre böcker inom personlig utveckling som vi kan rekommendera är:

The Miracle Morning av Hal Elrod, The Power of Habit av Charles Duhigg, The Untethered Soul av Michael Singer.

Vill du läsa fler sommarintervjuer? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.