Mental hälsa, prepping och sleep stories trendar i böckernas värld

Boktjänsten Nextory analyserar löpande spännande data från sin användare och har nu för första gången sammanställt “The Next Book Report”. En nordisk trend- och insiktsrapport som kartlägger unik data från läsare och lyssnare i Nextory-appen under årets första kvartal.

Det första kvartalet 2022 i böckernas värld har präglats av ett fokus på mental hälsa, prepping inför krissituationer, samt historier som får dig att somna snabbare. Det visar Nextorys kartläggning i den nya trendrapporten “The Next Book Report”. Som också är fylld med insikter och data från Nextorys nordiska marknader. Sverige, Finland, Norge och Danmark.

– Det är fantastiskt att vi har tillgång till all den här informationen för att kunna se vad som faktiskt engagerar läsare och lyssnare. Konsumtionen av populärkultur, och framför allt böcker, reflekterar verkligen den värld vi lever i. Nextorys vision är att få fler att läsa mer och berika människors liv med bra historier. Det glädjer oss därför att våra användare vänder sig till böckerna både för att få kunskap och för att fly verkligheten en stund, säger Gustaf Sköld, COO på Nextory.

Yoga & meditation

Yoga och meditation

Under årets första kvartal har sökningar på meditation, yoga och mindfulness ökat kraftigt i Nextory- appen. Sökningar efter böcker om yoga har exempelvis ökat med hela 43 procent.

Prepping inför krissituationer

Prepping inför krissituationer

Intresset för apokalyptisk fiktion har ökat markant och sökningarna på ordet “prepping” har ökat med hela 200 procent jämfört med föregående kvartal 2021.

Sleep stories från Nextory

Somna med ljudböcker

25 procent av alla lyssnare på Nextory använder nu sömnfunktionen i appen dagligen, och intresset för så kallade “sleep stories” har ökat kraftigt under det senaste året.

Vill du läsa mer? Klicka här för att komma till våra senaste artiklar.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.