Nu lanseras prisvärd serie med superingrediensen retinol

Effektiv, snäll och prisvärd är ledorden för nya L300 Pro-Retinol, som är mild men samtidigt kraftfull mot ålderstecken. 

Det svenska hudvårdsvarumärket L300 vill att hudvård ska vara kul, prisvärt och okomplicerat. Namnet L300 står för “Läkemedelsprojektet 300” och är baserat på den medicinska upptäckten att huden på ett intelligent sätt återfuktar sig själv. Därför utvecklar de hudvård med aktiva ingredienser som finns redan finns naturligt i huden och bevisligen rengör, återfuktar och gör huden mer hälsosam. Samtliga produkter från L300 innehåller hudegna ämnen vilket även gäller för den helt nya serien L300 Pro-Retinol.

Aktiva ingredienser

Intresset för aktiva ingredienser i hudvård ökar kraftigt. En av dessa är retinol – en superingrediens med dokumenterad effekt mot ålderstecken. Trots det är utbudet av prisvärda produkter med retinol begränsat, likasåväl utbudet av retinol-produkter med låg risk för hudirritation.

Lägre risk för hudirritation

L300 Pro-Retinol är en prisvärd serie med pro-retinol, en typ av A-vitamin som är mycket effektiv mot ålderstecken. Denna variant av retinol är kraftfull, men mildare och med lägre risk för hudirritation. Samtliga produkter i L300 Pro-Retinol innehåller 0,27 % pro-retinol och extrakt från alger, som tillsammans arbetar aktivt mot åldersrelaterade hudförändringar. Produkterna minskar rynkor och fina linjer samt förbättrar hudens struktur och elasticitet. L300 Pro-Retinol har bevisad effekt efter 4 veckor.

– Just en serie med retinol har efterfrågats av våra kunder och därför är vi glada över att stå bakom den första kompletta serien med pro-retinol att säljas inom apotek. Vår serie är effektiv nog att göra skillnad för din hud, men också är prisvärd och mild nog att passa alla hudtyper. På så sätt kan vi tillgängliggöra bra hudvård för fler, säger Linda Westborg, Brand Manager på L300.

Serien riktar sig mot de som vill ge sin hud de bästa förutsättningarna. Produkterna i serien består av dag- och nattkrämerna L300 Pro-Retinol Renewing Day Cream SPF 15 och L300 Pro-Retinol Intense Recovery Night Cream samt serumet L300 Pro-Retinol Ultra Restore Oil Serum och den multikorrigerande krämen L300 Pro-Retinol Firming Eye & Lip Cream. De alla är är dermatologiskt testade, oparfymerade och passar alla hudtyper. Precis som alla produkter från L300 innehåller de inga ingredienser av animaliskt ursprung.

Produkterna finns i handeln från och med vecka 6.

L300 PRO-RETINOL RENEWING DAY CREAM SPF 15

Fuktgivande dagkräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer och ger en starkare hud med förbättrad textur. Med SPF 15 som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar vilket hjälper till att förhindra solrelaterat åldrande. Ceramider ger näring till huden och hjälper huden att upprätthålla sin fuktbalans. Innehåller lugnande havreolja som återfuktar och stärker hudbarriären Resultatet blir en återfuktad och slät hud med ett förbättrat utseende. Produkten är dermatologiskt testad, oparfymerad och passar alla hudtyper.

Rek pris: 299 kr
Storlek: 50 ml

L300 PRO-RETINOL INTENSE RECOVERY NIGHT CREAM

Rik och närande nattkräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer och ger en starkare hud med förbättrad textur. Kombinationen av pro-retinol, peptider och extrakt från alger stimulerar kollagenproduktionen och hjälper huden att förnyas och återhämta sig under natten, samtidigt som huden blir fastare och mer elastisk. Innehåller lugnande havreolja som återfuktar och stärker hudbarriären.Resultatet blir en återfuktad och slät hud med ett förbättrat utseende. Produkten är dermatologiskt testad, oparfymerad och passar alla hudtyper.

Rek pris: 299 kr
Storlek: 50 ml

L300 PRO-RETINOL ULTRA RESTORE OIL SERUM

Kraftfullt serum med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer och ger en starkare hud med förbättrad textur. Pro-retinol ger även en uppstramande effekt på huden. Produkten innehåller havreolja och extrakt av alger som lugnar huden. Rapsolja stärker hudbarriären och gör huden mjuk. Resultatet blir en återfuktad hud med ett förbättrat utseende. Produkten är dermatologiskt testad, oparfymerad och passar alla hudtyper.

Rek pris: 299 kr
Storlek: 30 ml

L300 PRO-RETINOL FIRMING EYE & LIP CREAM

Multikorrigerande kräm med pro-retinol som effektivt reducerar rynkor och fina linjer runt
ögon och mun. Krämen har ger en uppstramande effekt och förbättrar hudens textur. Havreolja lugnar och skyddar den känsliga huden runt ögonen. Resultatet blir en återfuktad och slät hud med ett förbättrat utseende. Produkten är dermatologiskt testad, oparfymerad och passar alla hudtyper.

Rek pris: 249 kr
Storlek: 15 ml

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.